Szólóverseny és táncszínház

2018.05.09. 19:43

Tizenötödször tartották meg a Bakony Virágai megyei rendezvényt

Immár tizenötödik alkalommal rendezték meg a Bakony Virágai megyei szólótáncversenyt, amelynek idén a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Központ adott otthont.

Szabó Péter Dániel

A Duna Művészegyüttes Puszták népe című táncszínházi produkcióját is láthatta a várpalotai közönség Fotó: Szabó Péter Dániel / Napló

A közelmúltban rendezett színvonalas táncos megmérettetésre idén Vas, illetve Fejér megyéből is érkeztek versenyzők. A szervezőktől megtudtuk, összesen mintegy száz néptáncos lépett a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Központ színpadára a nap folyamán, s összesen 64 produkciót mutattak be a szakmai zsűri előtt. Tíz év alatti fiatalok éppúgy táncoltak, mint tinédzserek, de felnőttek is a közönség, valamint az ítészek elé léptek. A korcsoportok szerinti sorszámhúzások után a fiatal táncosok egyesével, illetve párban mutatták be felkészültségüket, az országosan is ismert Dűvő zenekar kíséretére adták elő a szabadon választott táncokat.

A Duna Művészegyüttes Puszták népe című táncszínházi produkcióját is láthatta a várpalotai közönség Fotó: Szabó Péter Dániel / Napló

A Bakony Virágai megyei szólótáncverseny célja, hogy jó alapot képezzen a táncosok számára az országos versenyeken való sikeres megmérettetésekhez, hangzott el a rendezvényen, amelynek ismét kiváló házigazdája volt a Cserregő Néptáncegyüttes révén több évtizedes néptáncos hagyományokkal rendelkező Várpalota.

A tartalmas napot a Duna Művészegyüttes Puszták népe című táncszínházi előadása zárta, ami a dunántúli puszták népének kemény sorsa mellett felmutatta mindazon értékeket is, amelyeket a cselédek, zsellérek, pásztorok pusztán a létezésükből fakadóan létrehoztak, s amelyeket egyszerűen csak népművészetnek hívunk. A Duna Művészegyüttes tánckarában láthatta a várpalotai közönség Soós Gyula András helyi születésű táncművészt, a Cserregő Néptáncegyüttes művészeti vezetőjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában