Elismerés

2017.09.23. 08:00

Kettő Magyar Termék Nagydíjat is nyert a Bakonyerdő

Tremmer Tamás

Hazánk legrangosabb minősítő rendszere, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat győzteseit 2017-ben 20. alkalommal hirdették ki, bizonyítva, hogy a minőség elismerése hagyománnyá vált. A rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes termékek előállítását, ösztönözze azok fejlesztését. Járuljon hozzá a pályázaton minősítést szerzett termékek gyártóinak piaci munkájához, export-tevékenységük fejlesztéséhez. Idén összesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki a kitüntetést, a tanúsított minőség „útlevelét”. Közöttük volt a Bakonyerdő Zrt. is, amely kettő elismerést is hazahozott Budapestről.

- Az erdőgazdaság sokszínűségét próbáltuk hangsúlyozni azzal, hogy benyújtottunk kettő pályázatot is. Külöm öröm számunkra, hogy mindkettőt érdemesnek találták a Magyar Termék Nagydíjra, nyilatkozta a Naplónak Varga László vezérigazgató.

A Bakonyerdő Zrt. zalahalápi Befag Parkettagyárában 2005-ben az országban elsőként kezdték meg a PanLoc rendszerű, önzáró készparketta gyártását, amivel 2007-ben kiérdemelték a Magyar Termék Nagydíjat. Az antibakteriális bevonatrendszerrel készülő parkettájuk 2012-ben szintén megkapta a védjegyet. Idén pedig a natúr készolajos termékcsaládjukkal nyertek.

- A Befag Parkettagyárunkban jelentős beruházás előtt állunk. Ennek előkészítése során úgy határoztunk, nem a nagy mennyiséggel, sokkal inkább a magas színvonalú parkettával kell piacokat szereznünk. Ezeket lehetőség szerint egyedi felületkezeléssel kell ellátni.

Így gondoltunk arra, hogy a jövőben az egyik fő termékünk a natúr (természetes növényi alapú) olajozott parkettacsalád lehetne. Ennek egyik fő fafaja – a divattrendeket követve – a tölgy, mellette pedig a kőris, amelyeket a hazai erdőkből tudnánk kitermelni.

A vezérigazgató hozzátette, a Magyar Termék Nagydíj igazolja erőfeszítésük helyességét. 2018. január közepén, a hannoveri parketta vásáron ezzel ugyancsak szeretnének színre lépni, valamint be kívánnak mutatni egy olajozott, de fózolt parkettacsaládot is. Kíváncsian várják a piac reakcióját.

A vállalat erdei iskolai programjai lehetőséget kínálnak a Balaton-felvidék, és a Bakony élő környezetének megismerésére. Az a cél, hogy a gyermekek és a felnőttek a természetes környezetben, gyakorlati tapasztalatszerzés és megfigyelés során szerezzenek új ismereteket. Tanulni a természetről a természettől a Bakonyerdőnél – a Természet Háza Látogatóközpont, az erdei erdészeti iskoláik, valamint a vadbemutatóik kínálta szolgáltatást – programcsomagot Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el.

- A közjóléti pályázatunkkal azt igyekeztünk hangsúlyozni, hogy nem elég megépíteni a közjóléti objektumokat, hanem azokhoz programokat is kell szervezni. Lehetőség szerint több létesítményt egy-egy programmal kössünk össze. Ennek érdekében egynapos, több helyszínes programokat is kidolgoztunk.

Varga László úgy tapasztalta, minden erdőgazdaság igyekszik megfelelni a kormányzat elvárásainak, hogy a közjólétre nagy hangsúlyt fektessenek. Ők ebben is élen járnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában