eddig száz százalék

2017.09.29. 16:53

Folytassa, BKSE! A fürediek szombaton Csurgóra látogatnak

Három százszázalékos csapat van jelenleg a férfi kézilabda élvonal tabelláján. Ebből kettőnek kapásból mondják a nevét a sportág szerelmesei, a harmadikat viszont nem biztos, hogy sokan eltalálják.

Horváth Gábor

A balatonfürediek (balról pirosban Varsandán és Szita) az előző fordulóban igazi bravúrt hajtottak végre Fotó: Pesthy Márton

A Balatonfüredi KSE három sikerrel kezdte a 2017/2018-as évadot, így a szintén hibátlan MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém mögött a harmadik helyen áll a csapat.

A rajt azért bravúros, mert a tópartiaknak idén igen nehéz sorsolást „dobott a gép”. A nyitányon az eléggé megerősödött Budakalászt fektette két vállra a gárda, amely az újonc Dabas otthonából is elhozta a pontokat, majd legutóbb a bronzérem legnagyobb várományosa, a Tatabánya hagyta ott a fogát a Balaton Szabadidő Központban.

– Nagyon motivált volt a csapat és nagyon jól játszottunk – tekintett vissza a múlt heti, 23:19-es eredményt hozó találkozóra Csoknyai István, a BKSE vezetőedzője, aki hozzátette: mindkét együttesnek voltak problémái a sérülések miatt.

A balatonfürediek (balról pirosban Varsandán és Szita) az előző fordulóban igazi bravúrt hajtottak végre Fotó: Pesthy Márton

– Mindez semmit sem von le sikerünk értékéből, hiszen egy papíron jóval erősebb vetélytársat vertünk meg. Végig magabiztosan kézilabdáztunk, gólokkal vezettünk, azzal együtt, hogy sok fiatal, rutintalan játékos szerepelt a keretben. Ez extra pont, a Tatabányát nem sokan fogják legyőzni.

A balatonfürediek szombaton (18.00) a Csurgói KK otthonában lépnek pályára. A két alakulat találkozója mindig rangadó, amelynek most sajátos pikantériát ad, hogy a Somogy megyeiek egyelőre pont nélkül állnak.

– Csalóka a kép, a csurgóiak eddigi szereplése nem szabad, hogy megtévesszen minket. Ellenfelünk játszott a Szegeddel és a Veszprémmel, emellett egy góllal kapott ki Komlón, ahol egyáltalán nem könnyű nyerni. A mi szempontunkból sem szerencsés a helyzet, ha lenne pontjuk, elképzelhető, hogy kicsit lazábban kezelnék a találkozót, most viszont nincsenek abban a helyzetben, hogy félvállról vegyenek minket. Maximálisan odakoncentrálnak majd. Mi is motiváltak vagyunk, jó hangulatban várjuk az összecsapást, ugyanakkor a földön kell maradnunk és tisztában lennünk azzal, hogy a hazaiak az esélyesebbek – fogalmazott Csoknyai István, aki hozzátette: pokoli terhelés vár most csapatára, hiszen nyolc nap ellett négy meccset kell lejátszaniuk.

A csurgói csatát követően, kedden az Orosházát fogadja a BKSE, jövő hétvégén pedig duplázik a csapat az EHF-kupában, szombaton és vasárnap is játszik az izlandi Valurral.

– Megvan a keretünk az ilyen sorozathoz, a gond, hogy a sérültjeink állapota nem nagyon javul. Így akad néhány poszt, ahol elég „vékonyak” vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában