Kézilabda

2017.09.16. 09:00

Először lesz NB I-es mérkőzés Dabason

Remekül sikerült a Balatonfüre-di KSE rajtja a kézilabda NB I 2017/2018-as szezonjában. A kemény hazai meccset nyerő fürediekre ma viszont újabb nehéz feladat vár.

Horváth Gábor

Stanislav Kasparek eredményes játékára ismét nagy szükség lesz a BKSE-nél Fotó: Penovác Károly

Kemény küzdelemben, de összességében magabiztosan gyűjtötte be a pontokat a Balatonfüredi KSE múlt vasárnap a férfi kézilabda NB I idényrajtján.

A vetélytárs az a Budakalász volt, amely ellen az utóbbi időben nem sok sót evett meg a BKSE. A Balaton-partiakat ráadásul sérülések is sújtották, a kezdés előtt öt játékos is csak a lelátón foglalt helyet. A Budakalász tovább erősödött nyáron, így önbizalomtól duzzadva léphetett pályára Füreden.

Stanislav Kasparek eredményes játékára ismét nagy szükség lesz a BKSE-nél Fotó: Penovác Károly

A találkozó aztán a várokozásoktól eltérő képet mutatott, a csata ugyan kemény volt, de a házigazda minden tekintetben a vendégek fölé nőtt és könnyedén győzött. A találkozó 30:26-ra végződött, a két együttes között aznap ennél nagyobb különbség volt.

A BKSE-nél ki kell emelni a szigorú védekezést, Fazekas Nándor remek teljesítményét a kapuban, valamint Stanislav Kaspareket, aki nyolcszor talált a kapuba.

– Nagyon akart a csapat, helyenként jól is játszottunk, de inkább a küzdelem dominált. A végére kicsit elfáradtunk, de ekkor már nem forgott veszélyben a sikerünk – összegzett kérésünkre Csoknyai István.

A balatonfürediek mestere kiemelte: nagy fegyverténynek tartja a Budakalász legyőzését, és bízik benne, hogy a meccs lökést ad alakulatának.

– Továbbra is tartom, hogy nehéz a sorsolásunk, hiszen most a története első hazai NB I-es találkozójára készülő Dabas vendégei leszünk, majd a Tatabányát fogadjuk és Csurgóra utazunk. Az újonc Dabas idegenbeli bravúrral kezdett, nyert Komlón, ami jelzi, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz. Az biztos, hogy ezen a mérkőzésen is jó mentalitású védekezésre és átlag feletti kapusteljesítményre lesz szükségünk – fogalmazott Csoknyai István.

Jó hír a füredieknek, hogy a nyáron szerződtetett fehér-orosz Artur Karvatski fel-épült és bevethető, ugyanakkor Zdolik Bence, Gerdán Tibor, Horváth László és Kancel Ottó egyelőre nem léphet pályára.

A dabasi összecsapás 18 órakor kezdődik.

A játéknap további meccsei, 17.00: FTC–Vác, 18.00: Gyöngyös–Eger, Tatabánya–Komló, Budakalász– Cegléd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában