NB I.

2017.09.30. 20:12

Tízzel (!) verte idegenben a Füred a Csurgót

Folytatta menetelését a Balatonfüredi KSE szombaton a férfi kézilabda NB I-ben. A hibátlan BKSE újabb erős riválist gyűrt le, ráadásul idegenben, magabiztos fölénnyel.

Horváth Gábor

Szita Zoltán továbbra is remek formában van, a fiatal átlövő nyolcszor zörgette meg a csurgói hálót Fotó: Pesthy Márton

Csurgói KK-BKSE 24:34 (13:18)

Csurgó, ezer néző. V.: Herczeg, Südi. Csurgói KK: Bartucz – Vasic 4 (2), Oliveira 3, Hadzimerovic 3, Mikita 2, Cehte 2, Gazdag 2. Csere: Da Silva 3, Szeitl, Oslak 4, Jerebie, Hanusz 1, Radjenovic. Edző: Sótonyi László. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 2 (1), Kemény 4, Németh 2, Topic 2, Szita 8, Bóka 4. Csere: Bősz, Andó (kapusok), Kasparek 8, Debreczeni 2, Varsandán 2 (2), Karvatski, Gerdán, Horváth, Déber, Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

A nehéz sorsolás ellenére hibátlan (három meccsből hármat nyerő) Balatonfüredi KSE-ére újabb izzasztó találkozó várt: a régi nagy rivális otthonába volt jelenése az együttesnek.

Szita Zoltán továbbra is remek formában van, a fiatal átlövő nyolcszor zörgette meg a csurgói hálót
Fotó: Pesthy Márton

A csurgóiak pont nélkül várták a mérkőzést, és a BKSE mestere, Csoknyai István szerint éppen ezért voltak veszélyesek, nem engedhettek meg maguknak újabb vesztes csatát.

Az a Hornyák kezdte meg a gólgyártást, aki az előző idényben még a Somogy megyeieket erősítette, a Füred az elején rendre vezetett, az ötödik percben jött az egyenlítés, 3:3. A vendégeket ez nem zavarta meg, fokozatosan húztak el ellenfelüktől, a 13. percben 5:9 állt az eredményjelzőn.

Képtelen volt feljebb kapaszkodni a Csurgó, amelynek védekezése nem állt össze, hat gólra nőtt a különbség, végül öt volt a vendégek előnye az első játékrészt követően.

Hiába kezdődött a második félidő hazai góllal, Kasparek két, Szita egy találattal válaszolt, 14:21. A folytatásban is a kezében tartotta a meccset a kiválóan védekező BKSE, nem engedte lőtávolon belülre a Csurgót, 43. perc: 19:25.

Varsandán értékesített hetesével kilencre nőtt a vendégek előnye, ekkor még bő tíz perc volt hátra. A hazaiak próbálkoztak, azonban a Balaton-parti csapatot már nem lehetett megfogni. A végére ráadásul a közte tíz is meglett, a 60. percben Bóka állította be a végeredményt.

Csoknyai István: – Szépen felkészült a védekezésünk a Csurgó játékából. Az első félidőben komoly előnyt dolgoztunk ki, amit a másodikban ráadásul megdupláztunk. Érződött, hogy a Csurgó nehéz helyzetben van, ilyenkor semmi sem sikerül, míg mi lendületben vagyunk. Szeretnék gratulálni a csapat minden tagjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában