Kézilabda

2017.09.23. 19:39

Tatabányát vert a tartalékos a Füred!

Bravúros győzelmet aratott a Balatonfüredi KSE szombaton a férfi kézilabda NB I-ben. Fazekas bombaformában védett.

Horváth Gábor

BKSE-Tatabánya

23-19 (13-7)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Bonifert, Oláh. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – HORNYÁK 5 (3), Karvatski 2, NÉMETH 3, Kemény 3, SZITA 6, Varsandán 3 (1). Csere: Bősz (kapus), TOPIC, DEBRECZENI, Máthé 1, Horváth. Edző: Csoknyai István. Grundfos Tatabánya KC: Székely – GRIGORAS 4, Harsányi, Dénes, Vujovic 3, Szöllősi, Juhász 1. Csere: Iancu (kapus), Ilyés 3, Vranjes 3, VRANKOVIC 4, Pásztor 1, Sipos. Edző: Vladan Matic.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/0.

Az ország egyik legjobb csapatát fogadta a Balatonfüredi KSE, és nem voltak biztatóak az előjelek a hazaiak szempontjából. A füredi keretből sérülés miatt Stanislav Kasparek, Yuri Semenov, Zdolik Bence, Kancel Ottó és Bóka Bendegúz szolgálataira sem számíthatott Csoknyai István vezetőedző. Varga Márton először szerepelt a felnőtt keretben.

A BKSE két siker, a Tatabánya egy-egy győzelem és vereség után készült az összecsapásra, amelyre sokan voltak kíváncsiak. Csaknem csurig telt a szabadidő központ lelátója, több tucatnyi drukker érkezett Tatabányáról.

Két hazai góllal kezdődött a meccs, Hornyák hetese után Karvatski talált be. Az ötödik percben Fazekas büntetőt védett, nullán tartotta a BKSE a Tatabányát. A 6. percben Grigoras törte meg a vendégek csendjét.

A 9. percben egy újabb Fazekas védést követően Kemény volt eredményes, 4-1-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban többször is hibázott a nyitott védekezés ellen a Füred, zárkóztak a vendégek, 13. perc: 5-4.

Ismét sikerült meglépnie (8-5) a hazai együttesnek, amely keményen védekezett és ötletesen támadott. Németh gólja után 10-6-ra vezetett a BKSE, Fazekas újabb hetest védett. Varsandán sem hibázott (11-6), Matic időt kért. Nem segített, Kemény növelte a különbséget. Eksztázisban játszott a Füred, amely héttel is ment, végül hatgólos fórral vonulhatott pihenőre.

A második félidőben a Tatabánya is igyekezett felszívni magát védekezésben, majd öt percig nem is tudott gólt szerezni a BKSE, Szita volt végül eredményes, 14-8.

Fazekas teljesítménye közben nem esett vissza, egy ziccer után Harsányi hetesét is megfogta, a vendégek 3/0-át produkáltak a büntetővonalról ellene.

A folytatásban kettős emberhátrányba kerültek a hazaiak, de a Tatabánya nem tudott zárkózni, 43. perc: 16-10. Pedig jól láthatóan fáradt a sérülésektől tizedelt, fiatal Füred, viszont a küzdőképesség mindezt kompenzálta.

Szita gyönyörű találatát követően Fazekas védett ismét óriásit, 48. perc: 19-13. Hornyák hetest hibázott, azonban a vendégek továbbra sem tudtak mit kezdeni az eltökélt és szervezett Balaton-partiakkal.

A Tatabánya újabb hetest hibázott, azonban nem sokkal később 20-15-re szépített. Szűk hét perc volt hátra. Pásztor és Grigoras talált be, háromra olvadt az előny, 55. perc: 20-17. Emberelőnybe került a BKSE, izgalmas percek után Máthé bombázott a bal felsőbe, majd Varsandán lőtt az üres kapuba. Eldőlt. Fantasztikus meccset produkáltak a füredi játékosok, akik örömtáncban törtek ki a dudaszót követően.

Nyilatkozatok

Csoknyai István: – Tavaly volt egy ugyanilyen meccsünk. Felforgatott csapattal, sok sérülttel utaztunk Csurgóra és hasonló eredményt értünk el. Nándi remekül védett és a védekezésünk is nagyon jó volt. Csak dicsérni tudom a csapatot, a nézőtéren szinte erősebb felállásban képviseltettük magunkat, de a szív a helyén volt.

Szita Zoltán: – Jól és szívből játszottunk. Nehezen állt össze a csapat a sok hiányzó miatt, de sikerült, és Fazekas fantasztikus védései megadták az alapot a sikerhez.

Vladan Matic: – Gratulálok a Fürednek! Rosszul kezdtünk és nem tudtunk felzárkózni. Fazekas jól védett és ezzel nem tudtunk mit kezdeni. A védekezés rendben volt, támadásban azonban sokat hibáztunk.

Ilyés Ferenc: – Gratulálok a Fürednek, megérdemelten győzött ma, jól játszott. Későn ébredtünk, küszködtünk, főleg támadásban. A Veszprémet és a Szegedet nem lehet megfogni, így minden csapat ellenünk szívja fel magát, fel kell nőnünk a feladathoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában