Izlandi vetélytárs jön

2017.10.05. 22:09

Két EHF-kupa-meccset is rendeznek hétvégén Füreden

Remek hazai szereplést követően most nemzetközi szinten is megmutathatja magát a Balatonfüredi KSE, amelyre két meccs vár hétvégén a kézilabda EHF-kupában.

Horváth Gábor

Ebben a szezonban nem sok sót ettek meg a BKSE ellenfelei. Remek formában van az alakulat, de Csoknyai Istvánék jól tudják, hogy nem bízhatják el magukat a folytatásban Fotó: Penovác Károly

Álomszerűen kezdte a 2017/2018-as kézilabdaidényt a Balatonfüredi KSE, amely öt meccsből ötöt nyert az első osztályú bajnokságban. Rá-adásul szinte kivétel nélkül nehéz meccseken diadalmaskodott.

Na de a csapat nem ülhet a babérjain, a füredi fiúkra hétvégén újabb kemény erőpóba vár. A BKSE most, a második selejtezőkörben csatlakozik az EHF-kupa mezőnyéhez, s vetélytársa az izlandi Valur FC lesz. Igaz, hogy – a két klub megegyezése alapján – a párharc mindkét találkozójának a Balaton Szabadidő- központ ad otthont, de az ellenfelet nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni.

Ebben a szezonban nem sok sót ettek meg a BKSE ellenfelei. Remek formában van az alakulat, de Csoknyai Istvánék jól tudják, hogy nem bízhatják el magukat a folytatásban Fotó: Penovác Károly

– Való igaz, szép rajtot vettünk. Az Orosháza elleni találkozó előtt kicsit féltem, hogy lazán kezeljük a feladatot, de ez alaptalan volt, a csapat végig fegyelmezetten játszott – tekintett vissza Csoknyai István a keddi meccsre, amelyen együttese 30:21-re verte az orosháziakat. A fürediek mestere hozzátette: örül neki, hogy a fiataloknak is szerepet tudott adni. Már azért is, mert – mint mondta – a következő erőpróbán mindenkire szükség lesz a továbbjutás kiharcolásához.

– Hozzánk hasonlóan a Valur is veretlen a bajnokságban. Veszélyes ellenfélről van szó, amely tipikus északi kézilabdát játszik, agresszívan, nyitottan védekezik és sokat fut. Mi is gyorsak vagyunk, de az izlandiak kontrái életveszélyesek, nagyon észnél kell lennünk.

Csoknyai István megjegyezte, továbbra is akadnak kisebb-nagyobb egészségügyi gondok, de jó kerettel készülhetnek a párharcra. – Reális esélyünk van a továbbjutásra, ám a pályán kell bizonyítsuk, hogy jobbak vagyunk. Száz- százalékos teljesítményre lesz szükség. Ha el tudjuk venni az élét a vendégek játékának, sikert arathatunk, ha nem, iszonyatosan nehéz dolgunk lesz – fogalmazott. A két csapat szombaton 17, vasárnap 15 órai kezdettel csap össze egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában