Kézilabda

2017.10.08. 16:51

Esélyt sem adtak az izlandiaknak

Esélyt sem adott ellenfelének a kézilabda EHF-kupában a Balatonfüredi KSE, amely fiataljait is bevetve jutott tovább a következő selejtezőkörbe. Az izlandi bajnok a szombati ötgólos vereséget követően, vasárnap kilenccel kapott ki.

Horváth Gábor

Az izlandiak alaposan belefutottak a füredi falba. A BKSE mindkét meccsen jó védekezést mutatott be, a kapusteljesítmény pedig parádés volt Fotó: Penovác Károly

Valur FC-BKSE

19:28 (11:14)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Mertinian, Syrepisios (görögök). Valur FC: Baldvinsson – Vignisson, O. Olafsson 2, O. Gislason, RUNARSSON 4, MAGNUSSON 5 (3), Stefansson 3. Csere: S. Olafsson (kapus), Sigtryggsson, Juliusson 1, Rivera 1, Valencia 2, Oskarsson 1, Y. Gislason, Baldursson. Edző: Gudlaugur Arnarsson. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Hornyák 1, Kasparek, Topic 2, DEBRECZENI 2, SZITA 7, BÓKA 3. Csere: ANDÓ (kapus), Németh 2, KARVATSKI 5, Gerdán, Semenov 2, Déber 1, Varsandán 2 (1), Máthé 1, Horváth. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

Továbbjutása bebiztosításáért lépett pályára a Balatonfüredi KSE vasárnap a kézilabda EHF-kupában. A szombati első meccs (27:22) után ezúttal az izlandiak voltak a pályaválasztók, a helyszín azonban nem változott, a Balaton Szabadidő Központban mérkőztek a felek.

A Valur FC kezdett jobban (3:1), a hazaiaknak több mint tíz percre volt szükségük az egyenlítéshez, amely végül Szita góljával történt meg, 4:4. A fiatal átlövő szombaton nem talált a kapuba, ezen a meccsen viszont már három találatnál jár. Hornyák volt eredményes, ezzel először vezetett a Füred, de az izlandi bajnok kihasználta a hibákat és fordított, 7:6.

Gyorsan reagált a BKSE, a 18. percben 7:9 állt az eredményjelzőn. Újabb Bóka-gól után időt kértek a vendégek, akik a folytatásban jól tapadtak ellenfelükre. A Balaton-partiak három találatnyi előnnyel vonultak pihenőre.

Az izlandiak alaposan belefutottak a füredi falba. A BKSE mindkét meccsen jó védekezést mutatott be, a kapusteljesítmény pedig parádés volt
Fotó: Penovác Károly

 

A második játékrész három szép Fazekas-védéssel kezdődött, a Füred állva hagyta vetélytársát, 11:17. Az izlandiak még jobban megnyitották védekezésüket, de ez nem okozott gondot a Balaton-partiaknak. Csoknyai István elkezdte becserélni a fiatalokat, először Andó jött Fazekas helyére, az ifjú hálóőr védéssel mutatkozott be.

A folytatásban többször is emberhátrányba került a BKSE, a Valur zárkózni tudott (44. perc: 15:19), ám nem sokkal később visszavette az irányítást a hazai csapat. Andó közben alaposan belemelegedett, a kapus sorban fogta a lövéseket, jöhettek azok ziccerből, beállóból, szélről, bárhonnan.

Az 50. percben 16:22-öt mutatott sz eredményjelző, Debreczeni lőtt csodaszép gólt. A hátralévő időben az utánpótláskorúak közül Máthé és Déber is a kapuba talált.

A Balatonfüredi KSE magabiztosan, könnyedén jutott a harmadik selejtezőkörbe a sorozatban.

Csoknyai István: – Nem kezdtünk jól, de az első percek után az történt a pályán, amit elterveztünk. Kiváló kapusteljesítményeket láthattak nézők, jól védekeztünk, támadásban döcögött kicsit a játék. Gratulálok a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában