Megvan az ötödik!

2017.10.03. 20:00

Újabb magabiztos sikert aratott a Balatonfüredi KSE

A szünet után állva hagyta ellenfelét a Balatonfüredi KSE kedden a férfi kézilabda NB I-ben. A BKSE továbbra is száz százalékos a szezonban.

Horváth Gábor

BKSE-Orosházi FKSE 30:21 (14:12)

Balatonfüred, 300 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi. Balatonfüredi KSE: Fazekas 1 – HORNYÁK 3, Kasparek 4, TOPIC 4, DEBRECZENI 3, SZITA 4, BÓKA 4. Csere: Bősz (kapus), NÉMETH B. 3, Gerdán, Semenov 2, Karvatski 1, Déber, Horváth 1. Edző: Csoknyai István. Orosházi FKSE: Szabó L. – Gyene 3 (2), Németh G. 1, Morva, Antal 3, Milas 3, NÉMETH L. 4. Csere: Herjeczki (kapus), Srsen, Knezevic, Radojevic 2, Markoski 1, FERENCZI 4, Pásztor. Edző: Buday Dániel.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 2/2.

A fantasztikus rajtot produkáló hazaiak száz százalékos mérleggel, a vendégek pont nélkül várták a mérkőzést. A BKSE-énél sérülése után visszatérhetett Yuri Semenov, Kemény László viszont feliratkozott a maródiak listájára.

Felváltva estek a találatok, aztán a Füred elkezdett elhúzni ellenfelétől, 8. perc: 5:2. Két góllal szépített az Orosháza. A folytatásban ismét háromra nőtt a BKSE előnye, de az Orosháza természetesen nem adta fel az üldözést, 16. perc: 9:8.

Hornyák hetest hibázott, a vendégek esélyt kaptak az egyenlítésre, de nem sikerült egalizálniuk. A 18. percben ritkán látható dolog történt a pályán, egy füredi letámadásnál a kapujába visszarohanó Szabó háttal védte Debreczeni próbálkozását.

A 22. percben 11:10-et mutatott az eredményjelző, Csoknyai edző időt kért. Összekapta magát és védekezését a BKSE (14:10), a szünetig azonban ismét visszajött mínusz kettőre az Orosháza.

Szita két találatával kezdődött a második játékrész, jól védekezett a Füred. A 38. percben már 19:12 volt az állás, robogtak a hazaiak. Ferenczi törte meg a vendégek gólcsendjét.

Buday időt kért, de az orosháziak már nem tudtak lépést tartani a Balaton-partiakkal. A 43. percben Fazekas is feliratkozott a góllövők listájára, 23:15.

A füredi csapat és közönsége szépen lassan ünnepi hangulatba került, a 20. percben tízre hízott a különbség, 27:17. Csoknyai mester mindenkinek lehetőséget adott, ötödik bajnokiját is megnyerte a Balatonfüredi KSE.

Csoknyai István: – Az első félidőben meglepett minket az Orosháza, amely kreatívan, frissen játszott. Vezettünk, de nem éreztem formában a csapatot. A második félidőben aztán úrrá lettünk a fáradtságon, sikerült megkontráznunk ellenfelünket.

Buday Dániel: – Gratulálok a Fürednek, megérdemelten nyert. Az első félidőben rengeteg technikai hibát vétettünk, de így is meccsben voltunk. Bíztam benne, hogy a szünet után rá tudunk tenni egy lapáttal, azonban ez nem sikerült, hibáztunk és csak futottunk az eredmény után.

Bóka Bendegúz: – Az első félidőben fásultan mozogtunk, a szünet után azonban összeállt a védekezés és könnyű gólokat tudtunk lőni. Magabiztosan nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában