Balatonfüred

2017.11.25. 19:57

Füreden is nyert a Granollers

A továbbjutás kivívására esélye sem volt, de még a győzelem sem jött össze a balatonfüredieknek szombaton a kézilabda EHF-kupa harmadik selejtezőkörének második fordulójában.

Horváth Gábor

BKSE-Granollers

25:27 (12:13)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Ershov, Pavliukov (oroszok). Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Hornyák 3 (3), Kasparek 1, Németh, TOPIC 4, Szita 3, Bóka 2. Csere: Andó (kapus), Debreczeni 1, SEMENOV 8, Kemény, Karvatski, Gerdán, Máthé 1, Varsandán 2 (1), Déber. Edző: Csoknyai István. Fraikin BM Granollers: ALMEIDA – Cabanas 3, FIGUERAS 6, FERRER, Garcia, BERNATONIS 5, Resina 2 (1). Csere: Guardia (kapus), Marquez, CANELLAS 3, SILVA 5, Porras, Rakocija, Reixach 2 (2), Perez, Valera 1. Edző: Antonio Rama Garcia.

 

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3.

A spanyol BM Granollers csapatát fogadta a Balatonfüredi KSE az EHF-kupa harmadik selejtezőkörében. A hazaiak csoportkörbe jutási esélyei sajnos nem voltak túl magasak, az első meccsen a katalán alakulat hét góllal (28:21) nyert, ám Csoknyai Istvánék nem adták fel a harcot. A Balaton-partiaknál nagy volt a fogadkozás: hazai pályán mindent elkövetnek a bravúr érdekében.

A füredieknél néhány hét kihagyás után ismét rendelkezésre állt Szita Zoltán, akire nagy szükség volt a bal átlövő poszton.

Az első két gól a Füredé volt, Kasparek, majd Topic talált be, Fazekas védett – remek mentalitással lépett pályára, szinte harapott a BKSE. Azonban gyorsan összejött az egyenlítés a vendégeknek, akik jól láthatóan nyugodtan, koncentráltan kézilabdáztak.

Fazekas állta útját egy újabb Granollers-próbálkozásnak, de támadásban többször is hibázott a Füred. A 9. percben 3:3 állt az eredményjelzőn.

A 11. percben, Topic szép találatát követően Fazekas védte Cabanas hetesét, ismét két góllal vezethettek a vendéglátók. És össze is jött, a frissen beállt Semenov volt eredményes, 5:3.

A 15. percben jó védekezés után Bóka indult, és alakította 7:4-re az állást. Szépítettek a vendégek, majd Fazekas védett bravúrral egymás után kétszer is. A 17. percben ismét háromra nőtt a különbség, 8:5.

Semenov a védekezésben hibázott, elöl azonban bombagólt lőtt, nem az elsőt, négynél járt az orosz. A spanyolok viszont tapadtak, nem engedték el (21. perc: 9:8) a Füredet, amely Topic kiállítása miatt emberhátrányba került. Figueras egyenlített (9:9), Csoknyai István időt kért.

Semenov volt ismét eredményes, Karvatski próbálkozását viszont védte Oliveria. Védekezésben sajnos nem volt elég hatékony a Balaton-parti csapat, a 26. percben a Granollers átvette a vezetést, 10:11. Hazai oldalon Semenov, a vendégeknél Figueras járt hat gólnál, elég ötlettelenné vált a BKSE támadójátéka.

A félidő hajrájában kettőre növelte a különbséget a katalán együttes, Bóka szépített az utolsó másodpercben.

Remek Fazekas-védéssel kezdődött a második játékrész, majd Hornyák értékesített egy hetest. Topic találatával visszavette a vezetést a magyar csapat, 14:13. Fazekas Nándoron nem múlt a dolog, a rutinos hálóőr mindent megtett, amit tudott, a 34. percben például ziccert fogott.

A másik oldalon a brazil Almeida is bemutatott egy bravúrt, Topic próbálkozását védte, a 38. percben újra egyenlő volt az állás.

A hazai hibákat kihasználva a spanyol alakulat megint fordított, 43. perc: 17:18. Hornyák egalizált hetesből. Gerdán kiállítása után ismét meglépett kettővel a Granollers, 18:20.

A vendégek kontrollálták a meccset, miközben a továbbra is remeklő Fazekas mellé Almeida is kezdett felzárkózni, 51. perc: 19:21.

Háromra nőtt a különbség, amikor Csoknyai mester időt kért. Nagyot kellett javulnia a Fürednek ahhoz, hogy legalább sikerrel búcsúzzon a kupasorozattól. Cabanas lőtt gólt, majd Semenov és Varsandán lopta közelebb a BKSE-ét, 21:23. A hajrában azonban már nem engedte ki kezéből a győzelmet a Granollers, amely kettős sikerrel lépett tovább az EHF-kupa csoportkörébe.

Csoknyai István: – Gratulálok a Granollers csapatának, mindkét meccsen nagyon jól játszott. A vendégek védekezése extra volt, ezzel a nyitott stílussal a magyar bajnokságban nem lehet találkozni, vagy ha igen, nem ebben a minőségben. Teljesen megfogta a játékunkat. Szerettünk volna nyerni, talán meg is érdemeltük volna, de kritikus pillanatokban hibáztunk.

Szita Zoltán: – Gratulálok a vendégeknek. Csalódott vagyok a vereség miatt. Sajnos több téren sem sikerült megoldanunk azt, amit előre elterveztünk.

Antonio Rama Garcia: – Örülök, hogy sikerült nyernünk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, kicsit tartottunk a meccstől, de szerencsére jó volt a védekezésünk és a támadójátékunk is működött. Boldog, vagyok, hogy kettős sikerrel tudtunk továbbjutni.

Reixach Canellas: – Boldog vagyok, hogy bejutottunk a csoportkörbe. Igyekeztünk keményen védekezni és ezt nagyjából sikerült is megvalósítanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában