Csodát tennének a fürediek

2017.11.23. 19:09

Hétgólos előnnyel érkezik a spanyol Granollers a Balaton partjára

 Hétgólos hátrányt kellene ledolgoznia a Balatonfüredi KSE-nek holnap a kézilabda EHF-kupában ahhoz, hogy a sorozat csoportkörébe kerüljön.

Horváth Gábor

Fel van adva a lecke a balatonfüredieknek, akik szom-baton (18.00) a spanyol BM Granollers csapatát fogadják a Balaton Szabadidőköz-pontban.

A feladat nehézségével persze már a párharc előtt is mindenki tisztában volt. Az első mérkőzésen aztán a

BKSE hétgólos (21:28) vereséget szenvedett idegenben, ezzel szinte lehetetlen helyzetbe került. Bosszantó volt a meccs, hiszen a vendégek felvették a versenyt a komoly nemzetközi rutinnal rendelkező katalán alakulattal, ám a kihagyások, hibák megbosz-szulták magukat.

- Azt kell mondjam, hogy jól játszottunk. Pontosabban voltak jó periódusaink. Meccsben voltunk, a hajrában viszont kiütközött az, hogy a hazaiakkal ellentétben mi nem tudtuk forgatni csapa-tunkat – mesélte lapunknak Csoknyai István vezetőedző, aki megjegyezte: a végjátékban a spanyolok finoman szólva is megkapták a hazai pályát a játékvezetőktől, persze ez nem mentesíti csapa-tát a sok kihagyott ziccer és elszórt labda miatt.

Csoknyai István együttesére kőkemény feladat vár, a tét az EHF-kupa csoportköre Fotó: Penovác Károly

- A reális eredmény egy két-három gólos vereség lett volna, a nagyobb különbség kialakulásában a játékvezetők mellett mi is benne voltunk. Hét gól rettentő sok, de nem adtuk fel a párharcot. Elsősorban jó kapusteljesítménnyel és véde-kezéssel kell előrukkolnunk, hogy könnyű gólokat tudjunk szerezni. Mindenkinek emberfeletti teljesítményt kell nyújtania. Lelkileg sem lesz könnyű meccs, meglátjuk, milyen tartása van a csapatnak. Abban biztos vagyok, hogy jó meccset látnak majd a nézők – fogalmazott Csoknyai István.

A szakvezető – sérülések miatti – gondjai még mindg nem oldódtak meg. A BKSE idén el van átkozva a balátlövő poszton: a hosszú ideje és még hosszú ideig maródi Zdolik Bence mellett néhány hete Szita Zoltán is kidőlt, a pótlására igazolt Tarik Vranacnak pedig beszakadt a mellizma. Elképzelhető, hogy Szita szombaton már tudja vállalni a játékot, a balkezes gólfelelős Stanislav Kasparek viszont szintén nem százszázalékos.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget