EHF-kupa

2017.11.28. 07:30

Kemény csatára számít a balatonfüredi csapat

Sok idő nem jutott a sebek nyalogatására, a balatonfüredi kézilabdacsapat a szombati EHF-kupa-találkozó után ma újra pályára lép.

Horváth Gábor

Yuri Semenov (jobbra) jól játszott az EHF-kupa selejtezőjének visszavágóján, az orosz légiós góljaira a bajnokságban is nagy szükség lesz Fotó: Penovác Károly

Az EHF-kupa-kiesést követően a bajnokságban bizonyíthat kedden a Balatonfüredi KSE, amely a Komló csapatát fogadja.

– Nehéz sorozaton vagyunk túl, az utóbbi hetekben játszottunk a Veszprém és a Szeged ellen, pályára léptünk az EHF-, valamint a Magyar Kupában, előbbiben fárasztó, hosszú utazásunk volt – reagált lapunk érdeklődésére Csoknyai István edző, akinek a csapata a nemzetközi sorozatban a BM Granollers együttese ellen maradt alul. Az idegenbeli meccsen hét góllal, a szombati füredi visszavágón pedig kettővel nyertek a spanyolok, akik így kettős győzelemmel, magabiztosan jutottak az EHF-kupa csoportkörébe.

Yuri Semenov (jobbra) jól játszott az EHF-kupa selejtezőjének visszavágóján, az orosz légiós góljaira a bajnokságban is nagy szükség lesz Fotó: Penovác Károly

– Levonjuk a tanulságokat. Egy rutinos, jó csapat ellen estünk ki, két jó találkozót játszottunk, de mindenképpen tanulnunk kell az elkövetett hibákból. Most szeretnénk visszazökkenni a ritmusba, és újra bajnoki pontokat gyűjtögetni.

A Balaton-partiak előtt még öt mérkőzés áll idén az NB I-es pontvadászatban. A BKSE ma 18 órától a Komló csapatát fogadja.

– Egy napunk volt felkészülni, ez nem sok. A Komló gyengébben kezdte a bajnokságot, de azóta lendületbe jött, sorra nyerte a meccseket, egyáltalán nem szabad lebecsülnünk. Egységes, évek óta együtt játszó alakulatról van szó. Kemény, hajtós összecsapásra számítok.

Csoknyai István elmond-ta, örül, hogy sérülését követően Szita Zoltán ismét bevethető, a másik oldalon, jobb- átlövő poszton viszont a cseh gólvágó, Stanislav Kasparek messze nincs százszázalékos állapotban.

A 16 pontos Füred a negyedik, a 12 egységgel rendelkező Komló a hatodik helyről várja a keddi mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában