kézilabda

2017.12.08. 20:04

Kőkemény meccsen győztek a fürediek

Újabb sikert aratott a Balatonfüredi KSE pénteken a férfi kézilabda NB I-ben. A Balaton-partiak remek győzelmükkel megszakítottak egy negatív szériát.

Horváth Gábor

A BKSE védekezése idén nagyon rendben van Fotó: Penovác Károly

Ceglédi KKSE-BKSE

15:21 (8:11)

Cegléd, 400 néző. V.:Sándor, Szikszay. Ceglédi KKSE: Pallag – Radovic 4, Dávid, Borsos, Szabó 2, Juhász 3, Lászlai 1. Csere: Radnic 2, Hódi, Aleksza, Mojszilov, Müller, Perisic 1, Tóth 2, Megyeri, Dávid, Csapi. Edző: Nagy Károly. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 6 (4), Kasparek 4, Németh 1, Topic 2, Szita 2, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Debreczeni 2, Semenov 2, Gerdán, Déber, Máthé, Varsandán, Karvatski 1, Kemény. Edző: Csoknyai István. Kiállítások: 10, ill. 14 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 4/4.

A remek idényt futó balatonfürediek – akik a Veszprém és a Szeged elleni meccseken kívül ebben az idényben eddig minden alkalommal győztesen hagyták el a pályát az NB I-ben – elszántan készültek a Cegléd ellen. A nagy várakozás érthető volt, egyrészt a BKSE szerette volna folytatni őszi pozitív sorozatát, másfelől véget akart vetni a hosszú ideje tartó ceglédi nyeretlenségnek. A Balaton-partiak ugyanis az utóbbi időszakban rendre alulmaradtak vetélytársuk otthonában, kvázi mumusuk ellen léptek pályára.

A vendégek mindjárt a meccs elején megmutatták, hogy szeretnének véget vetni ennek a szériának: a negyedik percben 0:3-at mutatott az eredményjelző.

A házigazda emberelőnyben zárkózott, ám a fürediek tudták tartani az előnyt, sőt a 19. percben Bóka négyre növelte a különbséget, 4:8. A Cegléd szívós munkával ismét felkapaszkodott (8:10), de az egyenlítést megakadályozta a vendégvédelem, amely mögött Fazekas Nándor mutatott remek teljesítményt.

A második játékrész hazai találattal kezdődött, aztán a Balaton-partiak ismét elkezdték növelni a különbséget, 36. perc: 9:13.

Kőkeményen védekezett a BKSE, ugyanakkor a Cegléd sem adta fel. Nyílt, izgalmas csatát vívtak a felek, azonban a Balaton-parti együttes nem engedte ki kezéből az irányítást. Az utolsó 10 perc 17:14-es vendégvezetéssel kezdődött. Tehát volt még reményük a hazaiaknak, de vendégek a hátralévő időben mindössze egyetlen (!) gólt engedélyeztek ellenfelüknek, s ezzel magabiztosan húzták be a meccset.

Csoknyai István: – Két jól védekező csapat küzdött ma egymás ellen. Mindkét oldalon kiváló kapusteljesítményt láthattunk, Nándi extrát védett. Az elején sikerült előnyt szereznünk, ezt tartottuk végig, a hajrá pedig nekünk sikerült jobban. Nehéz meccsen, nagy küzdelemben nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában