Balatonfüred

2017.12.20. 19:52

Tíz gól közte

Könnyedén gyűjtötte be a pontokat a Balatonfüredi KSE szerdán hazai pályán a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE-Dabas 33:23 (18:12)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS 1 – Hornyák 1, KASPAREK 4, Németh 1, TOPIC 5, SZITA 5, Bóka 3. Csere: BŐSZ (kapus), DEBRECZENI 4, Karvatski, Kemény 3, Gerdán, Varsandán 1, Déber, Máthé 3, Horváth 2. Edző: Csoknyai István. Dabas KC VSE: Holló – Országh 2, Petrovski 1, Simovic 2, Slachta, Halász 2, KEKEZOVIC 4. Csere: Kovács (kapus), Bíró 1, POCSAI 4 (2), LÓKODI 4, Tanaka 2, Lepsényi, Bakos 1. Edző: Tomori Győző.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/0, ill. 3/2.

Az év utolsó mérkőzésére készült a Balatonfüredi KSE, amely az újonc Dabast fogadta. Két hazai góllal kezdődött a találkozó, Pocsai hetesből szépített. Nem sokkal később azonban már 5:1-et mutatott az eredményjelző, Topicot könnyedén játszották meg a fürediek beálló poszton, Szita pedig simán lőtte át a falat.

Fazekas védett nagyokat, jól is védekezett a BKSE, amely gyors kontrák után, a 8. percben 7:2-re vezetett. Időt kért a Dabas, és sikerült is faragnia a hátrányon, 7:4.

Fazekas újabb hárítása kellett, hogy ne jöjjön fel mínusz kettőre a vendégcsapat, majd Bóka alakította 9:5-re az állást.

A folytatásban ismét a dabasiak percei következtek, Simovic juttatta akrobatikus mozdulattal a hálóba a labdát, ezzel 10:8-ra állt a meccs a 21. percben. Csoknyai István is összehívta csapatát egy kis tanácskozásra. Kekezovic duplázott, közel került az egyenlítéshez a vendég együttes, 11:10.

Három góllal válaszolt a Füred, Fazekas nemcsak védésekkel, hanem egy egész pályás találattal is segítette csapatát, 56. perc: 14:10. A félidő végét megnyomták a házigazdák, akik hatgólos, megnyugtató előnnyel vonultak pihenőre.

Fordulás után elszántan kezdett a Dabas, ám a Füred kontrollálta a találkozót, a 37. percben Debreczeni 21:14-re alakította az állást, majd a vendégek időt kértek.

Könnyedén játszottak a Balaton-partiak, akik jól védekeztek, Fazekas továbbra is remekelt, és a gólszerzéssel sem volt gond. Igaz, hogy Varsandán hetest hibázott, de ez sem hozta fel a Dabast, amely egyre kisebb meggyőződéssel rohamozta a hazai kaput.

Csoknyai mester a fiataloknak is szerepet adott, közülük Horváth máris eredményes volt, 26:19. Fazekas is pihent, Bősz szép védésekkel mutatkozott be. A másik fiatal átlövő, Máthé szép gólt lőtt, Debreczeni pedig magától értetődő módon helyezte saját hatosáról az üres dabasi kapuba a labdát.

Az 54. percben megszületett a 30. BKSE-gól, egyben tízre hízott a különbség, 30:20.

A hajrában tartotta előnyét a hazai csapat, Bősz pedig egy időn túli hetes védéssel koronázta meg saját és együttese teljesítményét.

Csoknyai István: – Fontos meccs volt, hiszen múlt héten nem várt vereséget szenvedtünk. Most visszanyúltunk a régi, jól bevált recepthez, kiváló védekezéssel, nagyszerű kapusteljesítménnyel könnyű gólokat szereztünk és a felállt fal ellen sem volt gond. Gratulálok mindenkinek, az egész őszért dicséret illeti a csapatot.

Tomori Győző: – Gratulálok a Fürednek! Nehéz helyzetben vagyunk, sok a sérültünk, húzóembereink pedig formán kívül vannak. A Füred kamatoztatta óriási átlövő erejét, valamint a komolyan felépített védekezés-kapusteljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában