Egy életre szóló, fantasztikus élmény

2018.01.24. 10:00

Bármilyen korban elkezdhető a síelés

Micsoda érzés magabiztosan állni a sítalpakon és siklani a szikrázó hóban, amikor az ember szinte eggyé válik a természettel!

Kovács Erika

Legszívesebben mindenkinek elmondanám, mozduljon ki a lakásból, élvezze a havat, kölcsönözzön felszerelést, és tanuljon meg síelni, mely kortól függetlenül bármikor elkezdhető!

Az ember ezzel egész életre szóló élményt kap, ráadásul megfizethető áron, itt, a Bakonyban, mutat körbe a csodaszép környezetben, Eplényben Ebele Bálint, a Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója.

– Rengeteg újdonsággal készültünk a 2017/18-as síszezonra! Itt minden rendelkezésre áll, ami egy európai sípályától elvárható – közli Ebele Bálint, miközben a kitűnő minőségű hóból kilépve belehuppanunk a négyüléses felvonóba, hogy felülről tekintsünk körbe Eplényben, a síarénában. Lassan elhagyjuk a vadonatúj, egy kilométer hosszú és ötven méter széles sípályát, amit kezdőknek erre a szezonra alakítottak ki ülőfelvonóval együtt, melyhez 150 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaptak. Ezt a pályát is kivilágítják, hogy sötétedés után is lehessen síelni rajta. Beruházásaik között említi meg, hogy újabb utat nyitottak, bejáratot hoztak létre a pályákhoz parkolóval, kölcsönző-vel, síiskolával együtt, melyet nemsokára megnyitnak.

Fotó: László Márk

– Itt mindig van hó, mutatja útközben a cégvezető, hozzátéve, hogy ez a pályák kitűnő fekvésének, illetve a 49 korszerű hóágyúnak köszönhető. A nyolc kilométernyi pályán kettő ülőlift, három csákányos felvonó, három oktatólift működik, három ratrak munkagép pedig gondoskodik a pályák minőségéről, melyeknek több mint felét este kivilágítják. Csúcsszezonban is 2500 ember hosszabb várakozás nélkül, kényelmesen síelhet a pályákon. – Legfőbb célunk, hogy minél többen tanuljanak meg síelni, amely különleges, máshoz nem fogható élményt ad, és bármikor elkezdhető, veti közbe a havas hegytetőn Ebele Bálint.

Ennek érdekében kínálnak síoktatást és teljes felszerelést is helyben. Több iskolából jönnek osztályok ide, és itt tartanak testnevelésórát, amikor megtanulnak a gyerekek síelni. A cég vezetője kiemeli, nem drága sportról van szó, nem kell utazni sem, nincs szükség drága felszerelésre, ruházatra, hogy az embernek fantasztikus élményben legyen része!

Itt, helyben kitűnő alpesi hangulat uralkodik, folyamatosan karbantartott, ha kell, hóágyúzott pályákkal, gőzgombócot is kínáló hüttékkel, azaz vendéglőkkel, amelyből nemsokára a hegytetőn is nyitnak egyet. Folyamatosan kínálnak látványos programokat is, például a farsanghoz illő Snow Day-t, amikor téli játékokkal teszik még különlegesebbé a hangulatot a pályáknál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában