Kónya Ádám: nagy élmény volt

2018.02.20. 16:06

Hazatért az olimpiáról a balatoni sífutó

Nagyon jól éreztem magam, igyekeztem bevésni az élményt – mondta el lapunknak Kónya Ádám sífutó, aki a napokban tért haza a phjongcsangi téli olimpiáról. A 25 éves sportoló a versenyzéssel igen, helyezésével már nem annyira volt elégedett.

Horváth Gábor

Fotó: MTI

A balatonalmádi sífutó megyénk első téli olimpikonjaként vett részt az idei ötkarikás játékokon. Két számban állt rajthoz, a klasszikus stílusú egyéni sprintversenyben 3:31.84 perces idővel 68. lett, a 15 kilométeres szabadstílusú viadalon pedig a 89. helyen végzett, öt perc, 43 másodperces hátránnyal futott be az olimpiai bajnok svájci Dario Colognához képest.

(Érdekesség, utóbbi volt az a verseny, amelyen részt vett Pita Taufatofua. Az állítólag jelentős részt homokon készülő, a megnyitón félmeztelenül felvonuló tongai 114. lett, a showt ugyanakkor most nem ő vitte, hanem az utolsó helyezett mexikói. A 43 éves German Madrazót még Cologna is megvárta a célban, s tapsolva fogadta.)

- Mindkét számban sikerült alaposan kihajtanom magam, jól futottam, ezzel elégedett voltam. Ugyanakkor azt gondoltam, hogy ez az idő 15 kilométeren jobb helyezést ér majd. Érdekes, hogy a világbajnokságon ugyanekkora hátránnyal voltam 61., most viszont többen futottak jót, sűrű volt a mezőny – értékelt a Napló kérésére Kónya Ádám.

A Veszprémi Sí Egylet kiválósága megjegyezte: remekül érezte magát Koreában. Sok idő ugyan nem volt a nézelődésre, de a hangulat és az emberek kedvessége megfogta. Turistaként is szívesen visszatérne egyszer az ázsiai országba, olimpián pedig még mindenképpen szeretne részt venni a jövőben.

- Pozitívan tekintek vissza ez elmúlt két hétre, szép időszak volt. Kár, hogy hamar elrepült és már vége is van – mondta Ádám, aki szoros időbeosztásban töltötte az olimpiai időt és a második versenyét követően másnap már hazai is repült. – Edzés, étkezés pihenés volt a program, de ez kitöltötte a napot. Más versenyeken nem jártam, vagy idő nem volt rá, vagy nekem nem fért bele a futamaimra való koncentrálás mellett. Tényleg szuper volt minden, a szervezők remek körülményeket biztosítottak, a megnyitó ünnepség pedig fantasztikus élményt nyújtott. A magyar csapat a végén vonult fel, utána előkelő helyen ültünk a stadionban. Próbáltam magamba vésni az élményt.

A balatonalmádi sífutótól megtudtuk, alaposan elfáradt, még az időeltolódás hátrányait nyögi, ám nem sokat pihenhet. Szombaton már Ausztriában versenyez, majd Litvániába repül, ahonnan visszatérve ismét az Alpokban áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában