Négy év szünet után

2018.02.06. 20:19

Hazatért a labdarúgás Kertára

Négy év szünet után versenyez ismét a KSE Kerta, amely egészen jó fél szezont tudhat maga mögött a labdarúgó megye III északnyugati csoportjában.

Horváth Gábor

Az együttes az ötödik helyről várja a megyei harmadosztály tavaszi küzdelmeit Fotó: KSE Kerta

A KSE Kertánál négy évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy a létszámhiány, a nehéz anyagi helyzet és az egyesület szervezetlensége miatt szüneteltetik a működést.

Az együttes az ötödik helyről várja a megyei harmadosztály tavaszi küzdelmeit Fotó: KSE Kerta

- Ezen időszak alatt többször felvetődött az újraindulás gondolata, de különböző problémák miatt sajnos nem sikerült ezt megvalósítani. Idén nyáron aztán a szervezkedést végre összefogás követte, és a tettek mezejére léptünk – mondta el lapunknak a szakosztályvezető Baráth István, aki Nyőgéri Norberttel, Nagy Szabolccsal, Tóth Ádámmal, Nagy Józseffel, Holczer Richárddal, idősebb Sallai Lajossal és Nagyné Ny. Évával közösen újjászervezte a kis csapatot. Nagyné Ny. Éva az egyesület elnöke, Pacsi Tibor lett az edző, Sallai Lajos pályaedző és utánpótlás-igazgató, Nagy Tamás pedig vezetőségi tag.

- Első fél szezonunkat az ötödik helyen zártuk, csak hat pontra lemaradva az első helytől. E remek eredmény nem változtatott a céljainkon: egy megfelelő létszámú, összetartó, jó közösség kialakítása. Persze azért nem szeretnénk utolsók lenni, télen próbálunk még erősíteni, helyi, illetve környékbeli srácokat igazolnánk. Büszkék vagyunk rá, hogy csapatunk lokálpatrióta. Csak két játékosunk nem helyi, egyikük Ajkáról, a másik Devecserből jár hozzánk. Rajtuk kívül mindenki kertai kötődésű. Itt lakik vagy itt született, itt élnek szülei, a településre nősült, valamikor itt játszott ifjúsági, majd a felnőttcsapatban, vagy ide járt iskolába. A srácok, jó páran túl a harmincon, hazajöttek, hogy újra Kerta feliratú mezben játsszanak – fogalmazott Baráth István, aki megjegyezte: ha már volt játékos, akkor kellett egy pálya is.

A többéves elhanyagolás után még mindig elég gyenge minőségű a játéktér, de sok-sok társadalmi munka és felajánlás segítségével a helyiek ezt is megoldották.

Sikerült elfogadhatóra alakítaniuk pályájukat, ahol ősszel esetenként száz-százhúsz néző előtt futballozhatott az újjáalakult kertai együttes.

A csapat voltaképpen teljesen helyi, a falu sportszerető közönsége elégedett az eddigi eredményekkel, a focisták pedig hálásak a szurkolásért. Kell ennél több egy kistelepülés labdarúgásában?

A kertaiak téli felkészülési találkozói, február 11., 14.30: KSE Kerta-Sümegprága. Febr. 18., 13.00: KSE Kerta-Apácatorna. Febr. 25.: Sümegprága-KSE Kerta. Március 4., 14.30: KSE Kerta-Nyírespuszta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában