A cél: pontokat gyűjteni otthon

2018.02.24. 08:00

Kézilabda: Szombaton a Gyöngyöst fogadja a BKSE

Szeretném, ha a Gyöngyös ellen minél több lehetőséget tudnék adni a fiataloknak - hangsúlyozta Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda -egyesület szakvezetője.

B. Virág Rita

Csoknyai István szeretne minél több lehetőséget adni a fiataloknak is a Gyöngyös elleni mérkőzésen Fotó: Penovác Károly

Az elmúlt héten a balatonfüredi kézilabda csapat idegenben, Orosházán ért el meggyőző sikert (22:27).

- Megvallom, egy kis félsz volt bennem az összecsapást illetően, hiszen mégiscsak 4,5 órát buszoztunk. Azonban a srácok jól oldották meg a feladatukat, összeszedetten, koncentráltan játszottak, bár a helyzetkihasználásunkat lehetne kritizálni – összegzett Csoknyai István, a BKSE vezetőedzője.

Szombaton már hazai pályán szerepelnek a tópartiak, akkor az utóbbi időben alaposan megerősített B. Braun Gyöngyös alakulatát fogadják 18 órától.

- A Gyöngyöst azért sem szabad félvállról vennünk, mert igen közel áll a kiesőzónához, és gondolom, szeretne attól minél távolabb kerülni. Erre az alapszakaszban egyre kevesebb lehetősége lesz, úgyhogy számára minden pont megszerzése élet-halál kérdése – magyarázta Csoknyai mester.

Csoknyai István szeretne minél több lehetőséget adni a fiataloknak is a Gyöngyös elleni mérkőzésen Fotó: Penovác Károly

A tréner hozzátette, hazai pályán azonban nekik is a két pont megszerzése a cél, nem is lehet más.

- Az ősszel simán nyertünk Gyöngyösön (24:31), azóta viszont már sokat erősödött ellenfelünk. Brazil beállót igazoltak, de említhetném a rutinos Krivokapicot is, vagy a sokáig füredi színekben kézilabdázó Gábori Mátét is. Oda kell figyelnünk az elejétől fogva. Szeretnék minél több lehetőséget adni a fiataloknak, Déber nagyszerűen teljesített Orosházán is, de Máthéval is elégedett voltam. Rajtuk kívül pályára küldeném még Andó kapust is, és persze a többi, feltörekvő ifjat – hangsúlyozta az edző.

Gerdán Tibor, aki Gyöngyösre igazolt Balatonfüredről, a két klub megállapodásának értelmében nem játszik szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában