Gyengébb forma, fontos siker

2018.02.10. 20:05

Nagyot küzdött a Balatonfüredi KSE

Otthon tartotta a pontokat a Balatonfüredi KSE, amely a jól sikerült első félidő után nagyot küzdött a Csurgói KK ellen szombaton a kézilabda élvonalban.

Horváth Gábor

BKSE-Csurgói KK 23:21 (13:8)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Herczeg, Südi. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Hornyák 4 (3), Kasparek 3, TOPIC 3, DEBRECZENI 2, Szita 1, BÓKA 7. Csere: Andó (kapus), Németh 1, Kemény 2, Semenov, Karvatski. Edző: Csoknyai István. Csurgói KK: Balogh T. – RADJENOVIC 7 (4), Ferreira 3, Oslak 1, HADZIOMEROVIC 5, Pavlovic, Vasic 1. Csere: Bartucz, Balogh Á. (kapusok), Vasvári, Tóth 2, Jerebie, Varjú 1, Hanusz 1. Edző: Bencze József.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 6/4.

Első idei hazai bajnoki meccsén egy régi nagy riválist fogadott a Füred. A csurgóiak kezdőcsapatában egyedül Balogh Tibor kapus volt magyar, igazi légiós haddal támadtak a vendégek, védekezésben pedig a volt füredi Vasvári Ádámot cserélték be.

Füredi góllal kezdődött a találkozó, de aztán sokáig képtelen volt a kapuba találni a BKSE, 8. perc: 1:2.

Kasparek törte meg a csendet, Bóka pedig ismét vezetéshez juttatta csapatát. A 11. percben 5:3-at mutatott az eredményjelző, a csurgóiak időt kértek. Két-három góllal vezetett a BKSE, egészen a 21. percig, ekkor egyre zárkóztak a vendégek, 8:7. Csoknyai István időkérését követően Fazekas védett, Bóka pedig értékesítette a ziccert.

Jól védekeztek a Balaton-partiak. A 28. percben négyre nőtt a különbség, Kemény indítását Bóka vágta a hálóba, majd ismét a hazaiak szélsője volt eredményes, 12:8. Végül ötgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a házigazda.

Két vendéggóllal indult a második játékrész, a másik oldalon Hornyák találat be hetesből. Az első hazai akciógólra majdnem öt percet kellett várni, Szita volt eredményes.

A 39. percben 17:12 volt az állás, nehezen bírt a hazai védelemmel a Csurgó. Hornyák ziccerben lőtt kapufát, erre pedig két góllal válaszolt a vendégcsapat. Csoknyai edző időt kért.

Kemény gólja után Radjenovic volt eredményes, a hetest kihagyta a vendégjátékos, Andó védett, a kipattanót viszont már nem tudta hárítani a fiatal kapus.

A 48. percben kettős emberelőnyben kettőre zárkózott a Csurgó, amely természetesen még nem adta fel a harcot, 18:16. Fazekas ziccert fogott, ám társai támadásban gyengélkedtek.

Kasparek volt végre eredményes, s nagyon kellett egy újabb Fazekas-védés. Tovább rohamozott a Csurgó, Hornyák fontos gólt szerzett, 57. perc: 20:17. Ahogyan Topic is. Két perccel a vége előtt kettő volt a Füred előnye, majd Topic újabb találata voltaképpen eldöntötte a meccset.

Mindkét csapat rengeteg hibával játszott, ahogyan mondani szokás – főként a második félidőben – a küzdőszellem dominált. A vendégek komoly erőbedobásra késztették a Füredet, amelynek a hajrában nagy szüksége volt néhány egyéni villanásra a sikerhez.

Csoknyai István: – Gratulálok a Csurgónak, jól felkészült a meccsre. Tudtuk, hogy nehéz lesz, főként azért, mert messze vagyunk őszi formánktól. A védekezés rendeben volt, ám sajnos az ötlet hiányzik a játékunkból. Ugyanakkor nagyon akart a csapat, amelyet dicséret illet.

Bencze József: – Nagy csatát vívtunk. Sajnos az első félidő végén rossz szériát produkáltunk és ez megpecsételte a sorsunkat, a második játékrésszel elégedettek lehetünk.

Bóka Bendegúz: – Az első félidőben jól védekeztünk, sok gyors gólt sikerült lőnünk. Ez megalapozta számunkra a meccset. A második játékrészben nagyot küzdöttünk, s összességében fontos két pontot szereztünk. További sok sikert kívánok a Csurgónak.

Vasvári Ádám: – Gratulálok a Fürednek. Végig jól küzdöttünk, sajnos az első félidő végén túl sok technikai hibát követtünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában