Sok új egyéni csúcs

2018.02.23. 19:22

Remek úszóeredmények a Veszprémi Úszó Klubtól

Sok új egyéni csúcsot értek el az év első megméretésén a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) ifjú palántái.

B. Virág Rita

Dicséret illeti a VÚK ifjú úszópalántáit Fotó: VÚK

A kétnapos erőpróbán először a 8-11 éves úszók ugrottak medencébe. A versenyre 28 egyesület 379 sportolója adta le nevezését. Hudi Zsanett, a Veszprémi Úszó Klub edzője nyolc tanítványával érkezett a viadalra, akik egytől egyig szép eredményeket értek el.

A jó hangulatot megalapozta a Kovács Botond, Matyikó Máté, Straszewski Márton, Bokrossy Balázs össze- tételű, 4x100-as vegyes váltó szenzációs második helyezése. A fiúk óriási küzdelemben, nagy elszántsággal versenyezve megérdemelten állhattak fel a dobogó második fokára.

Aranyéremnek örülhetett Gombás Médea, aki 200 méteres hátúszásban nem talált legyőzőre. A gyerekeket dicséret illeti, hiszen sok-sok egyéni csúcsot értek el, szépen teljesítettek. Másnap a tizenkét évnél idősebbeken volt a sor. Balogh János edző tizenöt fiatalt nevezett be. Ezen a napon összesen 32 egyesületből 325 úszó állt rajtkőre.

Dicséret illeti a VÚK ifjú úszópalántáit Fotó: VÚK

A veszprémiek összesen három érmet szereztek: Nyíri Villő 100 gyorson lett második, míg Mürkli Márton 400 és 100 gyorson végzett a harmadik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában