szép volt, fiúk!

2018.03.02. 20:09

Magyar Kupa: négy között a Füred!

Fantasztikus második félidei teljesítménnyel rukkolt elő a Balatonfüred KSE pénteken a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A Csoknyai-csapat háromgólos hátrányból fordítva, egyik legnagyobb riválisát fektette két vállra.

Horváth Gábor

BKSE-Tatabánya 24:23 (12:15)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Bonifert, Oláh. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS 1 – Hornyák 2, KASPAREK 6, TOPIC 3, DEBRECZENI, Szita, Bóka 1. Csere: Kemény 1, Semenov 3, VARSANDÁN 6 (6), Németh 1, Karvatski. Edző: Csoknyai István. Grundfos Tatabánya KC: SZÉKELY – Pásztor 1, GRIGORAS 8, Szöllősi 2, VRANJES 4, Juhász, Vujovic 3 (2). Csere: Iancu (kapus), Ilyés, Sipos, Vrankovic 1, Dénes, Bozovic 3, Harsányi 1. Edző: Vladan Matic.

Fotó: Pesthy Márton

Kiállítások: 12, ill 6 perc.

Hétméteresek: 8/6, ill. 3/2.

Nagy rangadót rendeztek a négy közé jutásért pénteken Balatonfüreden a kézilabda Magyar Kupában. A két NB I-es élcsapat ebben a szezonban már kétszer is összecsapott, a bajnokságban a BKSE és a Tatabánya is biztosan hozta hazai meccsét a másik ellen.

Fantasztikus hangulatban kezdődött a derbi, némi szépséghiba, hogy ez elsősorban a szép számmal megjelenő vendégdrukkereknek volt köszönhető.

Nem találta a kapu felé vezető utat a BKSE, amely még hetesből sem tudott eredményes lenni, Hornyák lőtt kapu mellé. A Tatabánya ellenben óriási lendülettel kezdett, 6. perc: 0:3. Hornyák gólja törte meg a hazai csendet, de nem sokkal később Topicot már másodszorra ültették a padra a bírók, majd ismét három volt a vendégek előnye, 1:4.

A Tatabánya is összeszedett két kiállítást, ráadásul rögtön egymás után. Kettőre zárkózhatott volna a BKSE, ám Hornyák újabb büntetőt hibázott, ezúttal Székely védett.

A 12. percben Fazekas mutatott be egy védést, majd az üres vendégkapuba ívelte a játékszert, 4:6. Fazekas újabb védéseit követően egyenlíthettek volna a Balaton-partiak, nem jött össze és a hibát büntette a Tatabánya.

Ismét háromra nőtt a különbség, hiába védett ismét fontos pillanatban Fazekas, a másik oldalon Kemény ziccert rontott, 20. perc: 7:10.

Topic is nagy helyzetben hibázott, majd Pásztort küldték le két percre, egyre jobban forrtak az indulatok. Kasparek hozta vissza mínusz egyre csapatát, 24. perc: 10:11. Válaszoltak a vendégek, háromra nőtt ismét az előnyük. Semenov szépített, ám Vrankovic találata után Csoknyai István kikérte idejét, 11:14-et mutatott az eredményjelző.

A szünetben is maradt a három gól közte.

A második félidő elején Topic duplázott. Jól védekezett a BKSE, Hornyák gólja pedig egyenlítést ért, 15:15. Ez egy másik Füred volt, Topic lopott labdát és már a hazaiaknál volt az előny, 17:16.

A remeklő Grigoras egalizált, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kasparek bombájával aztán a 41. percben kettőre növelte előnyét a BKSE, 19:17.

A Balaton-partiak szinte eksztázisban védekeztek, szükség is volt rá, a Tatabánya óriási erőket mozgósított, hogy visszavegye a kezdeményezést. Fazekas védett újra szépen, felharsant a lelátón a Hajrá, Füred!

Grigoras vitte hátán csapatát, majd Vujovic egalizált, 38. perc: 21:21. Nyílt volt a csata.

A 42. percben ismét kettőre nőtt a különbség, Kasparek lőtt hatalmas gólt, időt kért a Tatabánya, 23:21. Semenov szerzett fifikás találatot, hárommal vezetett a Füred, Fazekas ráadásul büntetőt fogott. A rutinos hálóőr alaposan elkapta a fonalat, ez fontos volt, négy perccel a vége előtt 24:21-et mutatott az eredményjelző. Elcserélte magát a Füred, de Fazekas emberhátrányban is ziccert védett. Kétszer is. Menetelt a Füred a továbbjutás felé.

Vujovic hetesből szépített, ráadásul ismét emberhátrányba került a BKSE, egy perccel a vége előtt a hazaiak időt kértek, 24:22. Elkapkodta támadását a hazai együttes, Vranjes volt eredményes, ám az egyenlítésre (amely a Tatabánya továbbjutását jelentette volna) nem maradt ideje a Matic-csapatnak.

A BKSE sikerével kvalifikálta magát a kupa debreceni négyes döntőjébe.

Csoknyai István: – Óriási meccs volt. Az első félidőben dominált a Tatabánya, szünet után viszont védekezésben nem ismertünk lehetetlent, Nándi pedig szenzációsan védett. Ebben a találkozóban benne volt, hogy nagyon kikapunk, hogy simán nyerünk és az is, hogy döntetlen lesz a vége. Nagyon boldog vagyok, kiváló csapatot győztünk le.

Vladan Matic: – Gratulálok a Fürednek. Jó meccset játszottunk, az első félidőben mi voltunk a jobbak, a másodikban a hazaiak. A szünet után Fazekas fantasztikusan védett, mi többször is hibáztunk, most ez döntött.

Fazekas Nándor: – Kicsit bennmaradtunk az öltözőben, de az első 10 perc után fokozatosan javult a teljesítményünk. Fantasztikus csapat ellen jutottunk tovább, nagy szó ez a siker, mindenkit dicséret illet.

Székely Márton: – Gratulálok a Fürednek. Fájó vereséget szenvedtünk, valami hiányzik a játékunkból. Már csak egy dolgunk maradt, szeretnénk a bajnokságban megvalósítani a céljainkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában