Nem volt sétagalopp

2018.03.03. 19:26

Második lett csoportjában a Telekom Veszprém

Az utolsó tíz percig becsülettel állta a sarat a szlovén bajnok, RK Celje a Telekom Veszprém ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében, de végül a magyar bajnok megtörte riválisát, megnyerte a meccset és ezzel megszerezte a második helyet a nyolcasban.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-RK Celje 29:22 (13:11)

Veszprém, néző. V.: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok). Telekom Veszprém: MIKLER – LÉKAI 6, SULIC 2, Nagy 1, Blagotinsek 4, Ilic 3, Manaskov 3. Csere: GAJIC 5, Nenadic, Nilsson, Jamali, Tönnesen 3, Terzic, Ugalde 2. Edző: Ljubomir Vranjes. RK Celje: LESJAK – Marguc Gal 2 (2), Mlakar 3, MALUS 6, Anic 1, MACKOVSEK 5, Kodrin 2. Csere: Suholeznik 1, Razgor 1, Groselj 1, Dujsebajev, Jurecic. Edző: Tamse Branko.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc.

Hétméteresek: –, ill. 2/2.

Az utolsó csoportmérkőzésén, ahol bebiztosíthatta második helyét a Telekom Veszprém, Gasper Marguc, Ancsin Gábor, valamint Schuch Timuzsin maradt ki a Celje elleni keretből. Ahogy a két sérültre sem számíthattak a bakonyiak, William Accambray-re, valamint Győri Mátyásra.

A vendégeknél óriási tapsot kapott a korábbi veszprémi játékos, Ivan Sliskovic. Ahogy majd felrobbant az aréna a szülinapos, Nagy László érkezésekor is. A csapatkapitány 37. születésnapját ünnepelte szombaton.

A Celje kezdte a gólgyártást, ám Manaskov villámgyors támadás végén egyenlített. Óriási volt az iram, rendre a Celje ment elől, egyelőre a hazai védelem nem tudta feltartóztatni a Celje belső hármasát. A veszprémiek pedig a szélsőkre építettek, Manaskov a 6. percben már három találatnál járt (6. perc: 4:4). A Telekom első találatát, amelyet nem szélső szerzett, Ilic lőtte a 7. percben.

Blagotinsek kapta az összecsapás első kiállítását, Mackovsek ki is használta.

 

Felváltva vezettek a csapatok, a félidő derekához érve megállapíthattuk, a fiatal Celje korántsem szeretné eljátszani az áldozati bárány szerepét (15. perc: 8:7).

Gajic ziccere után először vezetett két góllal a Telekom, s ugyan Sulic két perces büntetést kapott, de Manaskov emberhátrányban is elcsent egy lasztit, Lékait indította, így 10:7-re alakult az állás. Anic szépített, sőt Kodrin találatát követően ismét nyílt volt a csata (20. perc: 10:9).

Vagy négyszer egyenlíthetett volna a Celje, azonban Mikler jól állta a rohamokat, az egyik kontra végén pedig Gajic állította vissza a különbséget.

Mindkét csapat kapkodott, Mikler és a túloldalon Lesjak pedig amit lehetett hárított. Vranjes unta meg a rohanást, a 26. percben 11:10-nél időt kért.

Malus óriási góllal egyenlített, de a Flensburgban az orrára hatalmas ütést kapott Lékai szép megmozdulás után vette vissza a vezetést, majd egy másodperccel a vége előtt remek átlövésből ismét az irányító volt eredményes.

A szurkolók folyamatosan biztatták a Veszprém csapatát Fotó: Penovác Károly

Terzic érkezett a veszprémi védelembe a második játékrészben, de még ő sem tudta megakadályozni a celjei egyenlítést (14:14). Malusnak köszönhetően tartotta a lépést a magyar bajnokkal a szlovén alakulat. A 38. percben Tönnesen átlövése, majd Gajic ziccere után újra két gól volt a differencia. Blagotinsek harmadik góljával pedig először vezett hárommal a Veszprém, viszont Mackovsek néhány másodperc múlva kettőre csökkentette a Celje hátrányát.

Nem tudott nagyobb előnyt kicsikarni a Veszprém, s ezért elsősorban magát okolhatta, túl sok hiba csúszott a játékába.

„Veletek vagyunk, győzni akarunk!” – biztatta kedvenceit a veszprémi O-szektor. Mikler fontos védést mutatott be, de Lesjak sem akart elmaradni mögötte.

Szinte görcsössé vált a Veszprém játéka, s ebben Lesjak kulcsszerepet vállalt, a szlovén hálóőr kiválóan tette a dolgát. Razgor pedig ki is egyenlített a 46. percben 20:20-ra állt a derbi, Vranjes mester pedig időt kért. A szurkolók „Ébresztő”-t kiáltottak, de ezúttal valljuk be, nem ok nélkül próbálták felrázni kedvenceiket.

Nagy első gólját szerezte, ahogy Ugalde is, így megint kettő volt közte (49. perc: 22:20). Az utolsó tíz percre Lékai góljával érkeztünk el, az irányító jókora tapasszal az orrán cikázott végig a pályán és 24:21-re módosította az eredményt. Blagotinsek találatával pedig úgy tűnt, végre sikerült megtörni a szlovén bajnokot (52. perc: 25:21).

Malus kapott két percet, szegény Lékai orrát találta telibe, aki könnyek között is folytatta a játékot. Tönnesen a szélről vágott egyet, Lékai pedig láthatóan felhúzta magát, egymás után kétszer is betalált, s a meccs végére már tetemes volt a különbség (28:21).

Miután a Telekom Veszprém második lett a csoportban, így a nyolcaddöntőben a C-D ágról kap majd riválist. Pontosabban az ukrán Zaporozsje és a dán Skjern párharcának győztesével mérkőzhet a nyolc közé jutásért. Jelenleg úgy tűnik, a dánokkal találkozik majd a magyar együttes, miután a Skjern mindössze 32:30-ra kapott ki Ukrajnában és ez a különbség ledolgozhatónak látszik. Ezt a visszavágót vasárnap, vagyis március 4-én rendezik meg.

Nyilatkozatok

Ljubomir Vranjes: – A kézilabda szurkolók ma egy remek meccset láthattak. Branko minden évben remekül összeszedi fiatal csapatát, kifejezetten tetszik, ahogy a Celje játszik. Nem lepett meg minket a Celje kemény játéka, megmutatta már az erejét a Kiel, vagy a Kielce ellen is. Nehéz szintet lépnie a Celjének akkor, ha nem tudja megtartani a kimagasló játékosait. Ma a rutin döntött mellettünk. Kaptunk 22 gólt, jó munkát végeztünk, különösen a védekezésre gondolok. Nem is emlékszem, mikor volt képes más ilyen kevés gólon tartani a szlovénokat, akik rendre 30 gól körül lőnek minden meccsükön.

Kent Robin Tönnesen: – Nagyon jól felkészültünk a Celje ellen, amit jól is kezdtünk. Ma kifejezetten jól védekeztünk, és összességében remek mérkőzést játszottunk, amit a hajrában sikerült eldöntenünk.

Branko Tamse: – Nagyon jó meccs volt, a mi szemszögünkből az utolsó öt-tíz percet leszámítva. Vranjes játszatni tudta valamennyi játékosát, akik frissebbek voltunk, viszont nekünk nem volt igazán cserénk. A játékosaim 55 percig remekül teljesítettek. Szomorú vagyok az eredmény miatt, igaz a Veszprém jobban játszott, de talán kaphattunk volna kevesebb gólt is. A fiatal játékosaim 55 percig állták a sarat a jobb erőket képviselő Veszprém ellen, akiknek sok sikert a következőkben.

Jaka Malus: – Jobb volt a Veszprém a mai napon. Jól kézilabdáztunk, mindent megtettünk, amit csak tudtunk. Főleg a visszarendeződéssel volt bajunk és az utolsó öt percben nem találtuk az utat a veszprémi kapuhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában