kézilabda

2018.03.14. 19:49

A végére alakult ki a legnagyobb különbség a BKSE és a Telekom között

Ugyan a Balatonfüredi KSE sokáig harcban volt azért, hogy csak egyszámjegyű legyen a különbség a bajnok otthonában, végül a hajrában a Telekom Veszprém kihasználta a tópartiak hibáit és magabiztos győzelmet ért el a kézilabda NB I szerdai játéknapján.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 40:26 (19:12)

Veszprém, 3000 néző. V.: Bíró, Kiss. Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 5, Tönnesen 5, Blagotinsek 2, Schuch, Ilic 5, Manaskov 8 (3). Csere: Alilovic (kapus), Lékai 1, Jamali 2, Ancsin 3, Nilsson 4, Nenadic 5, Terzic, Ligetvári, Borzas. Edző: Ljubomir Vranjes. Balatonfüredi KSE: Andó – Hornyák 7 (5), Kasparek 3, Semenov 2, Topic 1, Szita 2, Bóka 4. Csere: Bősz (kapus), Debreczeni, Kemény 2, Karvatski 4, Németh B., Déber, Varsandán, Kancel, Máthé 1. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/5.

A MOL-Pick Szegedtől elszenvedett történelmi vereség után első alkalommal lépett pályára a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapata. Ljubomir Vranjes szakvezető a keretből ezúttal Renato Sulicot, Gasper Margucot, valamint Cristian Ugaldet hagyta ki, a sérült Nagy László mellett.

A megyei kézilabda rangadón a másik alakulatot az a Csoknyai István vezette, aki a Telekom Veszprém örökranglistáján a lejátszott meccsek tekintetében a második helyen áll. A fürediektől a rutinos Fazekas Nándor hagyta ki a „lokálderbit”.

A bemutatást követően Szita Zoltán megkapta a 2017-es esztendő legjobb ifjúsági játékosának járó elismerést a Magyar Kézilabda Szövetség képviselőjétől.

Mikler védése után Tönnesen szerezte meg a találkozó első gólját, majd Hornyák cunderezett a veszprémi kapuba (2. perc: 1:1).

A negyedik helyen álló tópartiak Kasparek találataival tartotta a lépést a címvédővel, sőt az 5. percben Bóka ziccerével átvette a vezetést a BKSE (8. perc: 4:5). Tönnesen remek átlövésel egyenlített, Blagotinsek pedig visszavette a fórt a bajnoknak.

Nem hagyta magát a Balatonfüred, Andó szép védése után a válogatott szélső, Hornyák lódult meg és a 11. percben 6:6-ra alakult az állás.

Ilic triplázott, a Balaton-partiak játékába pedig ekkor meglehetősen sok hiba csúcszott . A félidő derekához érve Gajic dobhatott hetest, azonban a nagy tehetségnek tartott Andó kapus remekül hárított (16. perc: 9:6).

Mikler bravúrjai is sem voltak elegendőek ahhoz, hogy ne csökkenjen a különbség, s 10:9-nél Vranjes mester időt is kért. Szavai meghallgatásra találtak, mert tanítványai gyors és hatékony támadásokkal 15:10-re alakították az állást. Csoknyai István azonnal magához rendelte övéit, hogy rendet tegyen a fejekben.

Szita kapta a meccs első kiállítását, a Telekom azonnal ki is használta az emberelőnyt (17:10). Karvatski találataival igyekezett lépést tartani, a félidő végére így is tetemes különbség alakult ki (19:12).

A szünet után a házigazda három és fél perc alatt tízre hizlalta előnyét (23:13). Aztán Manaskov robogott el kétszer is a balszélen (25:13), a Füred Hornyák hetesével szépített.

Kettős emberhátrányba került a hazai gárda, a BKSE megnyitotta védelmét, hátha labdát tud csenni. Andó védése után a fürediek az üres kapura íveltek, Nenadic a hatoson belül védett, így Nenadic is két percet kapott. Hornyák újabb büntetőjével 25:16-ra állt a meccs.

A fürediek igyekeztek tízen belül maradni, ott lavíroztak a határon, de a Telekom újra és újra visszaállította a kétszámjegyű differenciát (44. perc: 29:19).

Bóka duplájával jött közelebb a Csoknyai-legénység, de a hajrához érve a Telekom ügyelt rá, hogy magabiztos legyen a különbség. Vranjes mester pályára küldte az ifjú Borzas Urost is, aki nagy tapsot kapott.

Az utolsó percekben megcsodálhattunk egy-két Ancsin-bombát, Manaskov pedig megszerezte a Veszprém negyvenedik találatát, ezzel beállítva a 40:26-os végeredményt.

Ljubomir Vranjes: – Amit elterveztünk, azt úgy vélem, végre is hajtottuk. Nagy László sérülése után most elsősorban a védelemre koncentráltunk, muszáj volt különböző variációkat gyakorolnunk, hiszen a következő hetekben nélküle kell pályára lépnünk. Elérkeztünk a szezon utolsó három hónapjához, amikor minden meccs különös fontossággal bír. A Balatonfüredet szeretném megdicsérni, nagyon sok meccsüket megnéztem, és ha valami jó, akkor azt el kell ismerni. A fürediek folyamatosan fejlődnek, szép kézilabdát játszanak, sok sikert nekik a továbbiakra.

Andreas Nilsson: – A védekezésre fókuszáltunk elsősorban, és igyekeztünk gyors támadásokat vezetni. Elég jól teljesítettünk, voltak bizonyos elemek, amikben jobbak is lehettünk volna, de úgy érzem, kellően agresszívek voltunk és könnyű gólokat tudtunk szerezni.

Csoknyai István: – Kimagasló játékkal, nagy tempóval játszott a Telekom. Szerettünk volna minél szorosabb mérkőzést vívni, jó lett volna tíz alatt megúszni, ez most nem sikerült. Tanulni jöttünk a Veszprémbe. Amit elterveztünk, azt a meccs első tizenöt percében tudtuk megoldani, amikor belecseréltem a kezdő sorba, akkor érződött, a nagy tudásbeli különbség a két csapat között. Igyekeztem játék lehetőséget adni mindenkinek, minden játékosom szagoljon bele, milyen egy világklasszis csapat ellen kézilabdázni.

Bóka Bendegúz: – Arra készültünk, hogy élvezzük a játékot és vívjunk egy jó meccset. Mindkét félidőben akadt egy-egy 8-10 perces periódus, amikor sokat hibáztunk és el tudott lépni a Veszprém. Készülünk a vasárnapi, Eger elleni mérkőzésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában