KÖRKÉP

2018.03.04. 12:41

Megyei labdarúgás: Hat gólt lőtt a FAK

Az éllovas Füred otthont tartotta a pontokat, derbit nyert az Úrkút, meg sem állt hat gólig a Fűzfő az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság 17. játéknapján.

HORVÁTH GÁBOR

Az Úrkút SK (kék mezben) és a Várpalotai BSK mozgalmas meccset játszott Fotó: Balogh Ákos

 

Az Úrkút SK (kék mezben) és a Várpalotai BSK mozgalmas meccset játszott
Fotó: Balogh Ákos

BFC-Ajka Kristály

2:0 (2:0)

Balatonfüred, 50 néző. Jv.: Takács G. Balatonfüredi FC: Mikler – Emperger (Pálfi R. helyett), Reznyák, Rápó, Imre, Sowunmi (Szurok), Tóth G., Kós, Szőllősi, Udvardi (Szabó P.), Lattenstein. Edző: Beszédes Sándor.

Ajka Kristály SE: Szalai – Bakos, Primusz, Ménes (Ambrus), Hauser, Móger, Szabó B. (Sipos), Szabó Z. (Kis-Varga), Mészáros, Kungl (Vajda), Szarka (Varga B.). Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Imre, Rápó Csanád.

Hideg téli időben, jól előkészített pályán már az első félidőben eldőlt a mérkőzés. Rápó és Imre szépségdíjas góljaival kétgólos előnyt szerzett a BSC. Még az is belefért, hogy Lattenstein büntetőt hibázott.

A második játékrészben már több hiba volt a hazai támadásokban, amiben közrejátszott, hogy a vendégek jól szűrték a füredi akciókat.

A játékon van még mit javítani, de a biztos hazai siker teljesen megérdemelt.

Jók: Kós, Imre, ill. Szalai, Hauser.

Úrkút SK-VBSK

2:1 (1:1)

Ajka, 50 néző. Jv.: Lovasi I. Úrkút SK: Zsigmond – Lang, Új, Pfaff (Sáringer), Szabó L., Tróbert, Garai, Kuti (Buchwald), Haman (Marics), Keller (Imre), Varga M. Edző: Garai Péter.

Várpalotai BSK: Közép – Hulka (Szekér), Kalapács, Borbás, Bogdán, Balogh Á., Lukács, Dudás (Horváth R.), Zsupek, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: Imre, Haman, ill. Bogdán.

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, a vendégek birtokolták többet a labdát, megpróbálták letámadni a hazaiakat.

Az Úrkút SK jól védekezett és a labdaszerzések után veszélyes akciókat vezetett. Lang és Szabó játszott össze, a mintaszerű támadás után a visszapasszolt labdát Sadjo 13 méterről jobb lábbal a kapuba lőtte.

A gól után a Várpalota feljebb tolta a védekezését, de kapura teljesen veszélytelen volt. A hazaiak viszont kedvükre kontrázhattak, Kuti vezette kapura a labdát, majd Keller hibázott ziccerben.

Aztán egalizáltak a vendégek, Új fejelt ki röviden egy beadást, Hulka átadását Bogdán pörgette Zsigmond mellett a kapuba. A félidő hátralévő idejében Pfaff előtt adódott két komoly lehetőség, de az eredmény már nem változott.

A második játékrészben öt perc alatt eldőlhetett volna a találkozó, de Keller kétszer is ajtó ablak helyzetbe hibázott. Az 55. percben aztán egy szöglet után a percekkel azelőtt beálló Imre a kapuba kotort egy lecsorgó labdát. A Várpalota kockáztatott, hazaiak kedvükre kontrazhattak és hihetetlen mennyiségű ziccert hibáztak. Közben Zsigmond ziccert védett és a hosszabbításban a kapufa mentette meg a hazaiakat.

Összeségében az Úrkút megérdemelten nyert, ám a kihagyott ziccerek majdnem megbosszulták magukat.

Jók: Szabó, Varga, Garai, Lang, Tróbert, ill. Bogdán, Közép.

Peremarton-FAK

0:6 (0:4)

Pétfürdő. Jv.: Bódi A. Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R., Szabó B., Fülöp T. (Karáth), Nagy Cs., Felföldi, Dufek, Szabó A., András (Fülöp D.), Csejtei, Papp A. Edző: Saáry Zoltán.

Fűzfői AK: Radnai (Laki) – Kovács K., Balatoni (Kallós), Pallaga, Nyári, Varga T. (Wellesz), Szabó P., Szalai, Auerbach (László), Heidinger (Humli), Banai. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Auerbach (2), Pallaga, Kovács K., Varga T., Balatoni.

„Vegyipari örökrangadón” fogadta a Peremarton a Fűzfő csapatát. A mérkőzés elején kissé csapkodó volt a játék, majd negyed óra elteltével, egy teljesen rossz bíró ítéletnek köszönhetően büntetőhöz és ezzel vezetéshez jutott a vendégcsapat. Itt meg is zavarodott kissé a hazai alakulat, és öt perc elteltével már 2:0-ra vezettek a vendégek. A teljesen padlóra került Peremartont a mérkőzés további részében kedvére kontrázta le a Fűzfő. A 90. percben még szépíthetett volna a hazai alakulat, de ajtó-ablak helyzetben csak a kapufát találták el.Péti MTE-BSE 2:4 (1:4)

Pétfürdő. Jv.: Gáspár A. Péti MTE: Gáti (Dobai) – Kiss R. (Fazekas), Mári (Benke), Oláh, Pranjko, Jónás, Bálint, Csapó, Fréh (Gimes, Gyurcsek), Fenyvesi, Szakáts.

Balatonalmádi SE: Borda – Blaski, László, Stiger Ák., Jakab (Stiger Ád.), Straub (Lendvai), Horváth P., Nácsa B., Zanathy (Hencz), Bendicsek, Varga P. (Dani). Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Csapó, Szakáts Péter, ill. Straub (2), Jakab, Varga P.

Csetény SE-Sümeg VSE

4:4 (1:3)

Pétfürdő, 20 néző. Csetény SE: Tálos G. – Hornyacsek R., Hornyacsek E. (Gersics), Szenft, Horváth B., Nagy R., Kovács G., Kiss S. (Tálos D.), Kiss Cs. (Pass), Fenyvesi, Bíró. Edző: Nagy László, Kottyán Bálint.

Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Schönberger, Makkos, Bujtor, Reicz, Révész, Mayer, Horváth R., Kovács M. Edző: Fördős József. Gólszerzők: Horváth B. (3), Gersics, ill. Makkos (2), Reicz, Mayer.

Csípős hidegben a vendégcsapat kezdte jobban a mérkőzést. A hazaiak 0:3 után egalizáltak, majd a Sümeg 11-esből ismét vezetést szerzett. a Csetény a hosszabbításban a veterán Gersics fejesgóljával egyenlített a 94. percben. Jók: mindenki, Horváth B. a mezőny legjobbja, mindenki

Magyarpolány-Devecser

4:2 (1:1)

Ajka, 50 néző. Jv.: Ákos D. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Polt, Kardos, Vöröskői, Döbrösi, Piri (Benkő). Edző: Piri Ottó. Devecser SE: Csepregi – Rába (Tisonyai), Király, Orbán, Csicsics, Németh P. (Paksai), Szélessy, Németh A., Nagy Sz. (Burucs), Illés M., Illés N. (Szakonyi). Edző: Cserna Róbert. Gólszerzők: Vöröskői (2), Bencsik, Kardos, ill. Szakonyi, Illés N.

A helyzetek alapján megérdemelt a polányi siker. Jó iramú mérkőzést játszottak a felek. A hazaiaknak fontos meccsen sikerült felnőniük a feladathoz.

Jók: Vöröskői, Gottfried, Bencsik, ill. Király, Illés N., Csepregi.

Tudósítottak: Fülöp Zoltán (Balatonfüred), Vágfalvi Norbert (Úrkút), Bereczky Zoltán (Peremarton), Mavizer Szilveszter (Csetény),  Piri Ottó (Magyarpolány)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában