először balatonalmádiban

2018.05.19. 08:00

Új vizekre eveztek a Balaton Regattán

Százharmincas nevezői létszámmal négy futamban rendezték meg az idei Balaton Regattát.

Heffler Péter

Tökéletes – evezős- – idő fogadta péntek délelőtt a XVIII. Balaton Regatta mezőnyét, mely a verseny közel húszéves történetében először gyűlt össze Balatonalmádiban. A szép hagyományra és az új helyszín szerepére Kocsis László, a Pannon Egyetem rektorhelyettese is rámutatott ünnepi beszédében, majd biztosította az evezősöket, hogy az elkövetkezendő években is számolhatnak a Balatonalmádi-Keszthely etappal.

 

Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet vezetője is a verseny tradíciója mellett a fontos újításokat emelte ki. – Még Gál Zoltán rektor úr idejében indult el a Balaton Regatta azzal a céllal, hogy összekovácsolja a keszthelyi és a veszprémi kampusz tanulóit. Aztán az idők folyamán, ahogy változott az egyetem hallgatói létszám, hol nagyobb, hol kisebb érdeklődés volt a versenyre, de szerencsére a lendület töretlen maradt. Idén nemcsak a rajt helyszíne újdonság, hanem az is, hogy nem kampuszok, hanem karok közötti versenyt hirdettünk. Továbbá nem csak a jelenlegi hallgatókra, hanem a volt diákokra, kollégákra és a Veszprémi Egyetemi Sportklub szakosztályainak versenyzőire, így például atlétákra, kosarasokra, labdarúgókra és a legkisebb evezősökre is gondoltunk a futamok kiírásakor – árulta el Edvy László, a Balaton Regatta egyik fő szervezője.

A karok közötti versenyben végül a Georgikon nyert, megelőzve a mérnöki kart és a műszaki informatika kart. Az öregdiákoknál a keszthelyiek nyertek a veszprémiek előtt. Az oktatói-dolgozói futamban a Pannon Veszprém nyert a Keszthely előtt. A sportolói távon a VLS Veszprém focistái bizonyultak a leggyorsabbnak, másodikként futottak be a VESC atlétái, a harmadik helyet pedig az NB I/B-s kosárlabda-alakulat szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában