Klubot és várost vált

2018.05.18. 16:53

Bajnokként búcsúzna Veszprémtől Mirko Alilovic

Azt mondja, nagyon nehéz a távozásról beszélni, hét év után nem szívesen hagyja el a Telekom Veszprémet a horvát kapus.

B. Virág Rita

Fotók: Vörös Dávid – Telekom Veszprém

Hét évvel ezelőtt, 2011-ben érkezett Veszprémbe a horvát válogatott kapus, Mirko Alilovic.

- Nagyon nehéz időszak után érkeztem Veszprémbe. A Celjében játszottam, amely az évad végére teljesen szétesett a sok probléma miatt. Veszprémbe örömmel jöttem, a kapustársam pedig az élő legenda, Dejan Peric volt – mesélt az ideigazolásról.

Mirko szerint villámgyorsan eltelt a hét év.

- Lassan elérkezünk az utolsó pillanathoz. Nagyon nehéz erről most beszélni, hiszen nekem és a családomnak Magyarország Veszprémet jelenti. Amikor ideköltöztem, rá három hétre született meg az első fiam, de nemcsak neki, hanem a kisebbiknek is ez az otthona. Mindketten, de főleg az iskolába készülő nagyobbik, jól beszél magyarul, az óvodában is jól beilleszkedtek, szeretnek ott lenni, barátokat szereztek, és őket is szeretik. Októberben tudtam meg, hogy nem kapok új szerződést, hogy nem maradok. Nem esett jól, nehéz is erről beszélnem – foglalta össze érzéseit a kapus, aki a horvát mellett gyakorta átváltott magyarra, és őszinte csodálatunkra folyékonyan, kisebb hibákkal szőtte a mondatokat egymás után.

Alilovic érzelmes ember, ezt az elmúlt hét esztendőben többször is bizonyította. Legutóbb a Skjern ellen elbukott Bajnokok Ligája- nyolcaddöntő után láthatóan könnyeivel küszködött.

- Mindenki nagyon csalódott volt, beleértve engem is. Átfutott az agyamon, hogy a Veszprémmel utoljára volt lehetőségem BL-t nyerni, de inkább az elmúlt hét esztendő történéseit összegeztem. Ma már azt mondom, az a kiesés nagyon fájt mindnyájunknak, ám ettől függetlenül óriási győzelmeket éltünk át, és úgy érzem, sikeres voltam ebben a hét évben – magyarázta.

Alilovic nem titkolta, bármikor bármilyen aspektusból kerül szóba a kölni Final Four, neki mindig a Kielce ellen elbukott finálé jut elsőként az eszébe.

- Vannak ilyen meccsek. Mi már megnyertük egyszer azt a meccset, a kezünkben éreztük a serleget. Aztán kilenc perc alatt kicsúszott a kezünkből az irányítás és a BL-győzelem is. Őszintén mondom, amikor megtörtént, napokig nem tudtam elhinni, egyszerűen feldolgozhatatlan volt – tudtuk meg.

Persze azért a megvalósult álmokból is kijutott neki itt, Veszprémben.

- Amikor először jutottunk be a legjobb négy közé, a kölni Final Fourba, az életem, a sportpályafutásom egyik legszebb pillanata volt – húzta alá.

Mirko elárulta azt is, a Szeged már évek óta ostromolta, többször megkereste. A kapust Németországból, Franciaországból is invitálták, de az ország miatt döntött a Tisza-partiak mellett.

- Klubot és várost váltok, de Magyarországon maradunk, ami nekünk nagyon fontos volt – közölte.

Fotók: Vörös Dávid – Telekom Veszprém

A vasárnapi bajnoki döntőről azt mondta, az idei szezon csalódásait csak akkor oldhatják fel, ha újra bajnoki címet ünnepelhetnek.

- Most már tudjuk, miként nem szabad a Szeged ellen játszani. Szerintem kétszer egymás után, ilyen sok hibával, ilyen rosszul nem kézilabdázhatunk a Szeged ellen. Sokan eligazolnak, úgy vélem, számukra külön motivációt jelent, hogy arannyal távozhassanak. A négy gól ledolgozható, főleg, hogy hazai közönség előtt lépünk pályára. Nem tagadom, legszívesebben bajnoki címmel köszönnék el Veszprémtől – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában