labdarúgó vb 2018

2018.06.13. 17:57

A döntőbe várja a francia együttest Lang Ádám

Elindul hosszú útjára a labda a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, amely csütörtökön a megnyitóval és az Oroszország-Szaud-Arábia mérkőzéssel veszi kezdetét. Kik az esélyesek, milyen futball és színvonal várható? A Veszprémből indult válogatott labdarúgót kérdeztük.

Horváth Gábor

Lang Ádám (jobbra) két éve testközelből tapasztalhatta a belgák erejét. A képen mellette a Chelsea sztárja, Eden Hazard, akire vezérszerep hárulhat a vb-n Fotó: archív

Harminckét válogatott, valamint a nézők, szurkolók száz milliói várják feszült izgalommal a 21. labdarúgó-világbajnokság rajtját.

Vajon mit hoz az oroszországi esemény? A kérdést talán a szokásosnál is nehezebb megválaszolni, hiszen több együttes is eséllyel pályázik a végső sikerre. Németország a címvédő, ott vannak a mindig erős brazilok, a négy éve döntős, Lionel Messivel felálló argentinok, valamint nem lehet leírni Spanyolországot, Franciaországot, Belgiumot, és a regnáló Európa-bajnok Portugáliát sem.

Messi mellett Neymar, Cristiano Ronaldo, vagy az idén a köztudatba berobbant egyiptomi Szalah egyaránt lehet a torna sztárja, ugyanakkor a világbajnokságokra jellemző, hogy ismeretlenebb/kevésbé kizsigerelt futballisták hódítják meg teljesítményükkel a fociszeretők szívét és a címlapokat.

Lang Ádám (jobbra) két éve testközelből tapasztalhatta a belgák erejét. A képen mellette a Chelsea sztárja, Eden Hazard, akire vezérszerep hárulhat a vb-n Fotó: archív

- Szerintem nagyon izgalmas torna elé nézünk, mert a szokásosnál több komoly erőt képviselő együttes van a mezőnyben – értett egyet felvezetésünkkel Lang Ádám. A Veszprémi FC USE-ban nevelkedett, 22-szeres válogatott védő természetesen igyekszik minél több mérkőzést megtekinteni, az előzetesen izgalmasnak ígérkező összecsapásokra pedig különösen odafigyel majd.

- Azt gondolom, hogy akad majd néhány csapat, amely meglepetést fog okozni. Például Horvátországot és Marokkót is alkalmasnak tartom erre. A favoritok pedig hatalmas ütközeteket vívnak majd egymással – fogalmazott a korábban Győrben és Székesfehérváron játszó, jelenleg pedig a francia Dijon alkalmazásában álló kiválóság, aki hozzátette: nincs kedvenc válogatottja. Elsősorban a játékosokat és a játékstílust értékeli, ugyanakkor Franciaország jó szerepléséért mindenképpen nagyon szorít.

- Talán nekik van papíron a legerősebb keretük, minimum a döntőbe várom őket. Ki lehet az ellenfelük? Mondjuk a szintén rendkívül erős Belgium, igen, ők odaérhetnek – vélekedett Lang Ádám, akinek a belgák tudásáról testközeli élménye is van. A magyar válogatott két éve, az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében 4:0-s vereséget szenvedett Belgiumtól, amely azóta még tovább erősödött. A 25 éves védő alapember volt a 2016-os kontinenstornán, majd azután szerződött Franciaországba. Az elmúlt két szezonban (a francia első osztályban, a Dijon színeiben szerepelt, az utóbbi fél évben a másodosztályú Nancy-nál játszott kölcsönben) egy sor olyan labdarúgó ellen léphetett pályára, aki most a vb-re készül.

- A 2016-os Eb volt az első lehetőség pályafutásomban, hogy világversenyen szerepeljek és hatalmas boldogság, hogy sikerült kijutni. A világbajnokság viszont más szint, oda sokkal nehezebb kvalifikálni, és nem érzem, hogy ez mostanában sikerülhet a magyar csapatnak. Szívemre teszem a kezem, ehhez óriási változások kellenének – fogalmazott Lang Ádám, akinek július 5-ig tart a szabadsága, ekkor kell klubjánál Dijonban jelentkeznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában