TÖMEGSPORT

2018.06.16. 15:36

A Kihívás napja Pápán

A Challange Day, vagyis a Kihívás napja 1982-ben indult Kanadából világhódító útjára, amikor két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb.

Haraszti Gábor

A délelőtt kötélhúzóversennyel zárult

A Kihívás napja hamar meghonosodott szerte a világon, Magyarországon 1991-ben rendezték meg először azzal a céllal, hogy felhívja az ország polgárainak, önkormányzatainak és tanintézményeinek figyelmét a testmozgás fontosságára, az egészséges életmódra. Hosszú évek teltek el, mire Pápán ismét megrendezték az eseményt, amelyen különböző feladatokban öt általános iskola mérte össze ügyességét.


A délelőtt kötélhúzóversennyel zárult

– A Várkerti zenepavilon és környékén játékos sorversenyt rendeztünk az általános iskolák részére, intézményenként egy 10 főből álló csapat jelentkezését vártuk. Ezt megelőzően kapura lövés és kosárra dobás szerepelt a megoldandó feladatok között, a dél-előtt kötélhúzóversennyel zárult – mondta Németh Máté sportszervező. – Bízunk abban, hogy a játékos és vidám nap kedvet teremt a mozgással teli életmódhoz, és inspirálója lehet egy olyan életmódnak, aminek természetes része a mozgás, a sport. A versenyt végül a Munkácsy nyerte (50 pont) a Szent István (36 pont) és a Weöres előtt (33 pont), negyedik a Gyurátz (29 pont), ötödik pedig a Tarczy lett (28 pont). A Kihívás napja a Városi Sportcsarnok küzdőterén zumbaórával zárult – tette hozzá a sportszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában