Focicsata Egerben

2018.06.08. 20:20

Idegenben kezdi az osztályozós párharcot a Balatonfüredi FC

Idegenben kezdi az osztályozós párharcot a Balatonfüredi FC, amely az Egerrel csatázik a labdarúgó NB III-ba kerülésért.

Horváth Gábor

A balatonfürediek (balra Lattenstein Norbert) idegenben kezdik az osztályozót Fotó: Pesthy Márton

Mint ismeretes, a balatonfürediek hatalmas küzdelemben kaparintották meg az első helyet a Veszprém megyei első osztályban. A BFC szépen menetelt az aranyérem felé, ám fő riválisa, a kiváló tavaszt produkáló Úrkút SK a bajnoki hajrában legyőzte és megelőzte.

Előtte a fürediek kikaptak Fűzfőn, és levontak tőlük négy pontot egy játékos jogosulatlan szereplése miatt. A balszerencsés heteket aztán szerencsés utolsó forduló követte a Balaton-partiak szempontjából, a zárókörben az Úrkút SK váratlan vereséget szenvedett hazai környezetben, míg a Füred simán behúzta saját meccsét, és visz-szaelőzte ellenfelét.

A balatonfürediek szeretnének a harmadosztályba kerülni, így részt vettek a Magyar Labdarúgó Szövetség keddi osztályozós sorsolásán. A megye I-es bajnokok közül a Tolna (Tolna megye), az Algyő (Csongrád megye) és a Pécsvárad (Baranya megye) nem vállalta az NB III-as szereplést.

Az eseményen három együttes kapott „szabadkártyát”, azaz játék nélkül lép-het a harmadosztályba, a többi 14 csapat pedig oda-vissza vágós párharcot vív ugyan-ezért a célért.

A sorsolás a Taksonynak (Pest megye), a Méhkerék-nek (Békés megye) és a Sényőnek (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) kedvezett, a többiek hétvégén már pályára is lépnek.

 

A balatonfürediek (balra Lattenstein Norbert) idegenben kezdik az osztályozót Fotó: Pesthy Márton

A Balatonfüredi FC Heves megye aranyérmesét, az Egert kapta. Az első meccset idegenben vívják a fürediek, akik a Szalai Gábor-Laki Zoltán edzőpáros vezetésével igyekeznek sikerrel megvívni a csatát. Mint ismeretes, a BFC előző szakvezetője, Beszédes Sándor az úrkúti vereség után lemondott pozíciójáról. Akkor nagyon úgy tűnt, a Füred bukja az aranyérmet, aztán nem így lett, a folytatást ismerjük...

Visszatérve a párharcra, az Eger kemény ellenfélnek ígérkezik. A hevesi megyeszékhely csapata korábban az NB I-ben is szerepelt, a mostani szezonban pedig veretlenül lett bajnok. Az egriek 26 sikert arattak, kétszer játszottak döntetlent, a gólkülönbségük 118:20 lett. Ők adták a gólkirályt a 33 találatos Fekete Viktor személyében.

Az osztályozók pontos időpontjai, június 9., szombat, 17.30: REAC (Budapest)-Sárvár (Vas megye), Eger-Balatonfüred, Szajol (Jász-Nagykun-Szolnok megye)-Sajóbábony (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Nagykanizsa (Zala megye)- Nagyatád (Somogy megye), Kecskemét (Bács-Kiskun megye)-Hajdúböszörmény (Hajdú-Bihar megye), Ménfőcsanak (Győr-Moson-Sopron megye)-Salgótarjáni BTC (Nógrád megye), 18.00: Komárom (Komárom-Esztergom megye)-Maroshegy (Fejér megye).

A visszavágók, június 16., szombat, 17.00: Sárvár- REAC, Balatonfüred-Eger, Sajóbábony-Szajol, Nagy-atád-Nagykanizsa, Hajdúböszörmény-Kecskemét, SBTC- Ménfőcsanak, Maroshegy- Komárom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában