ajka

2018.06.19. 20:43

Judoverseny a vakáció első napján

Szép sikereket értek el a Veszprém megyei versenyzők az első alkalommal megrendezett Amatőr judojuniálison a közelmúltban.

Tisler Anna

A városi sportcsarnokban a Fazakas Tamás Diák Judo Club szervezésében megtartott versenyen különféle életkorban és súlycsoportban 116 versenyző mérte össze tudását.

A csapatok az ország minden részéről érkeztek. A ha-zaiak közül a legkisebbeknél, az U9 korcsoportban a 32 kg súlycsoportban második lett Szabó Erik, harmadik Zabó-Fekete Zalán. A 34 kg súlycsoportot Németh Bence nyerte, a lányok mezőnyében 26 kg csoportban Orsós Melissza harmadikként végzett. Az U11 30 kg súlycsoportban Németh Bence és Megyeri Bálint végzett az élen, a 36 kg-ban Radics Bence második, az 50 kg-nál Orsós István harmadik helyezettként állt dobogóra.

A résztvevők többsége diák volt a judojuniálison Fotó: Tisler Anna/Napló

Az 58 kg csoportban Forintos Kristóf szerzett ezüstérmet, a 28 kg lányoknál Orsós Dóra érdemelte ki a bronzérmet. Az U14 40 kg-ban Megyeri Róbert, az 55 kg-os súlycsoportban Megyeri Norbert és Bogjos Kevin érdemelte ki az ezüstöt. A 78 kg súlycsoportban Radics Gergő második, Fülöp Eszter harmadik lett, a nagyobb súlycsoportot Fekecs Gergő nyerte. A felnőtt 90 kg súlycsoportban Szőke Márk nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A veszprémi VEJSE versenyzői közül az U9 korcsoportban a 26 kg súlycsoportban másodikként végzett Kuglics Márk, harmadik lett Lengyel Mátyás, a 28 kg súlycsoportban Kovács Tamás érdemelte ki az aranyat.

A zirci Vincze JC versenyzője, Kertai Kíra U11 korcsoportban arany, U9 korcsoportban ezüstérmet szerzett, Kertai Olivér az U11-es versenyzőknél a legjobbnak bizonyult.

A Simon JC Salföld színeiben U11-ben versenyző Koós-Hutás Csoma harmadik lett, Gerics Máté a második helyezést szerezte meg. Szabó Máté győzött súlycsoportjában, Albrecht Márton az U14 korcsoportban bronzot szerzett. Horváth Csaba megnyerte az U17 versenyét, a felnőttek között Szabó Nóra másodikként végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában