szkander

2018.06.05. 10:15

Kilencedik helyen végzett az Eb-n a tapolcai versenyző

Kilencedik helyen végzett a Bulgáriában rendezett szkander Európa-bajnokságon a tapolcai Szánti Imre, aki erőben felvette a versenyt vetélytársaival, a rutin azonban nem mellette állt.

Horváth Gábor

Szánti Imre (jobbra) kicsit balszerencsés volt az Eb-n Fotó: facebook

Első Európa-bajnokságán vett részt Szánti Imre, a magyar bajnok szkanderes kategóriájának jobb kezes versenyében kilencedik lett.

- Nagyszerűek voltak a körülmények, profi a szervezés, első osztályú volt minden – válaszolta lapunk érdeklődésére a tapolcai sportember, aki először a bal kezes viadalon indult kategóriájában a szófiai megmérettetésen. Egy holland vetélytárssal küzdött az első fordulóban, és a magyar szkanderes nagyszerű kezdéssel le is nyomta ellenfele kezét, mégsem ő jutott tovább.

Szánti Imre (jobbra) kicsit balszerencsés volt az Eb-n Fotó: facebook

- Háromszor nyomtam le a kezét a hollandnak, aki azonban teljesen kiengedte a csuklóját, így az én kezem ért le előbb a szivacsra. Tovább már nem lehetett nyomni. Az egyik bíró azt mutatta, hogy nyertem, de végül új rajtot rendeltek el. Az ismétlésnél falt miatt leléptettek, azt mondták, elmozdult a könyököm.

A nyert helyzetből elveszített meccs után a csalódott magyar egy török versenyzővel állt szemben, utóbbi pedig jóval rutinosabbnak bizonyult, cseles kezdéssel tudott sikert aratni.

A jobb kezes megmérettetésen Szánti Imre legyőzött egy volt nehézsúlyú világbajnokot, végül egy ukrán vetélytárs búcsúztatta, s a kilencedik helyen végzett.

Összességében elmondható, hogy erőben, felkészültségben felvette a versenyt a rangos mezőnnyel, ám a jobb szerepléshez még több tapasztalatot kell szereznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában