ifjú tehetségek

2018.06.10. 08:00

Nemzetközi mezőnyben is helytálltak a fiatal várpalotai taekwondósok

Nemzetközi mezőnyben, a Nemzetek Kupája elnevezésű ITF taekwondoversenyen is becsülettel helytálltak a Várpalotai Vadak ifjú tehetségei.

Szabó Péter Dániel

A Hatvanban immár 16. alkalommal megrendezett viadalt hagyományosan gyerek, serdülő és ifjúsági korosztály számára hirdetik meg formagyakorlat, küzdelem és (csak az ifjúsági korosztálynak) erőtörés versenyszámokban. A neves viadalra 9 ország 255 versenyzője fogadta el a meghívást, így minden idők legnépesebb mezőnye tehette próbára felkészültségét, erejét a napsütéses májusi szombaton, tájékoztatta lapunkat Hajas Attila mester, a Várpalotai Vadak vezetője.

Kiss Zsófia és Tóth Krisztián várpalotai versenyzők az eredményhirdetés után a Hatvanban rendezett Nemzetek Kupáján Fotó: Szabó Péter Dániel / Napló

A városból két mindenre elszánt harcos csemete állt pástra és vette fel a kesztyűt. – Kiss Zsófia először formagyakorlatban lépett pástra és verte végig a nemzetközi mezőnyt, megszerezve az első helyért járó trófeát. Küzdelemben (a gyerek lány – 30 kg-os súlycsoportban) is nagyszerűen kezdett Zsófi, a három fokozattal magasabb öves osztrák ellenfelét egyhangú pontozással búcsúztatta. Az elődöntőben a négy övfokozattal magasabb öves horvát versenyzővel végig vezetve döntetlen ért el, majd a hosszabbítás nagy csatájában a bírók a horvát kislányt látták jobbnak. Zsófi így a formagyakorlatban elért arany-érme mellé egy küzdelem bronzot is beseperhetett – mondta el Hajas Attila.

Tóth Krisztiánt gyerek -25 kg-os kategóriában csak a döntőben tudták megállítani. Krisztián a kétmenetes döntő csata első menetét megnyerte az egy fejjel magasabb veszprémi ellenfele ellen, majd a második menetben kemény csatában maradt alul, de így is a dobogó második fokára állhatott.

Mindkét fiatal még a versenyzői pályafutása elején jár, a rutin megszerzésének kezdetén vannak, így abszolút becsülendő és ki-emelkedő, hogy már ilyen szép eredményekkel büszkélkedhetnek, szerezhetnek hírnevet maguknak, Várpalotának és a Marathon TKE Várpalotai Vadak szakosztályának, emelte ki Hajas Attila IV. danos mester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában