Borut Mackovsek

2018.06.14. 12:24

Szlovén átlövő érkezik két évre a Telekom Veszprém csapatába

Hivatalossá vált, hogy a szlovén válogatott, Borut Mackovsek a nyártól a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesénél folytatja pályafutását.

B. Virág Rita

Mackovsek két évre írt alá Veszprémbe Fotó: handballveszprem.hu

A balátlövő az RK Celje Pivovarna Lasko alakulatából érkezik, és két évre kötelezte el magát.

Mackovsek 2001-től 2007-ig a szlovén RD Izolában bontogatta szárnyait, majd a Celje utánpótlás alakulatához került, itt 2009-ben kapta meg élete első profi szerződését.

Később Mariborban játszott egy szezont, de visszatért Celjébe, ahonnan a német Bundesligába, a Hannover gárdájához igazolt. Itt nem tudta megvalósítani elképzeléseit, az idényt a Dinamo Minskben fejezte be.

Mackovsek két évre írt alá Veszprémbe Fotó: handballveszprem.hu

Megfordult még a Montpellierben, az Eisenachban, aztán ismét Celjében kötött ki. A még mindig csak 25 esztendős Mackovsek remek képességekkel megáldott játékos, védekezésben és támadásban egyaránt lehet rá számítani. A 203 centiméter magas és 95 kilós balátlövő Momir Ilic tehermentesítésére és kicsit már a pótlására érkezik. A szerb klasszisnak egy év múlva jár le a szerződése, és addig jó volna megtalálni az utódját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában