Hoya Pannon Egyetem

2018.07.31. 07:00

Öt új játékos érkezett a veszprémi kosaras klubhoz

Ilyen felkészülten még sosem vártuk az idényt – mondta Naményi Miklós, a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabdacsapatát működtető társaság ügyvezető igazgatója.

B. Virág Rita

A Hoya PE Veszprém új szerzeményei, balról: Madár András, Szabó Péter, Kerkai Ákos, és Kovács Ádám. A képről hiányzik Völgyi Marcell

Fotó: Penovác Károly/Napló

Bemutatta új játékosait a Hoya Pannon Egyetem Veszprém csapata. Három távozót jelentett be Naményi Miklós: Hegedűs Gergely az Oroszlányba, Kovács Soma a BKG-hoz igazolt, míg Simon László felhagyott az aktív kosárlabdával.

Sikerült viszont szerződést kötni Völgyi Marcellal, aki a sajtótájékoztatón nem tudott jelen lenni, mert nemrég tért haza a B-divíziós U20-as Európa-bajnokságról , ahol a magyar válogatott a tizedik helyet szerezte meg. A négyes-ötös poszton bevethető játékos a magyar alakulat egyik legjobbja volt a tornán, a veszprémiekhez egyébként a Vasastól igazol át.

Megismerhettük viszont Ker­kai Ákost, aki kettes, hármas poszton szerepel majd, ő a TF-től jött.

A magasbedobó Kovács Ádám az „A” csoportos Szegedtől érkezett, sejtelmesen úgy fogalmazott, nem sokáig szeretne a második vonalban pattogtatni.

Szolnoki nevelésű, ott már bajnoki címet is ünnepelhetett az irányító Szabó Péter, aki Hódmezővásárhelyről tette át a székhelyét a királynék városába.

Madár András pedig a nagy rivális, Oroszlányból költözött Veszprémbe. Az irányítóként és bedobóként is alkalmazható kosaras azt mondta, nagyon bízik benne, hogy itt végre megszerezheti a legfényesebb érmet, amire évek óta vágyik.

A Hoya PE Veszprém új szerzeményei, balról: Madár András, Szabó Péter, Kerkai Ákos, és Kovács Ádám. A képről hiányzik Völgyi Marcell Fotó: Penovác Károly/Napló

Naményi Miklós ügyvezető leszögezte, a 2018/19-es évadban szeretnének a legjobb helyen végezni, vagyis, bár nem mondta ki szó szerint, de a bajnoki címet veszik célba, s ezzel együtt az élvonalba való feljutást.

Kiderült még, távozott a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület szakmai vezetője, Kertész Zsolt, aki a felnőtt csapatnál Mérész Csaba vezetőedző segítője is volt. Lőrincz Alex saját nevelésű játékos volt, majd a TF elvégzése után két korosztályt vitt az utánpótlásban. Most a klub felkérésére Mérész edző mellé szegődött, a felnőtt csapatot segíti az ifjú és rendkívül szimpatikus tréner.

Mérész edző kapott még egy segítőt, Csorvási Levente személyében, aki amolyan játékos-megfigyelő, videóelemző szakember. Neki az utánpótlás tehetségek felkutatása, az aktuális ellenfelek feltérképezése lesz az elsődleges feladata.

Mérész Csaba vezetőedző elmondta, az idei pontvadászat minden idők egyik legerősebb bajnoksága lesz.

– Négy-öt alakulat is nagyon beerősített, szerintem nagyon nehéz dolgunk lesz. Viszont bízom az érkező játékosokban, akiket ha sikerül megfelelően beépíteni, akkor remek, ütőképes együttesünk lehet – fogalmazott a tréner.

Mérész Csaba kitért rá, szeptember közepén kezdődik a bajnokság, addig szeretnének minél több edzőmérkőzést vívni. Az elsőt rögvest már pén­teken, amikor a Hoya a piros csoportba feljutó BKG alakulatát látja vendégül 17 órától.

Fontos információ, hogy a Veszprém továbbra is pénteken játssza majd a bajnokijait, csak változik az időpont, az idei szezontól 18 órától lép parkettre a kosárcsapat.

Naményi Miklós elárulta még, egy sportmarketinggel foglalkozó szakember azt javasolta neki, változtassa meg a csapat színeit. A szokások szerint ugyanis egy várost egy színnel tudnak azonosítani a drukkerek. A világszerte hírneves Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese után pirosra váltottak a kosarasok, és ezután piros-ezüst színösszeállításban szerepelnek.

A csapatot egyébként az új magyar sportszermárka támogatja, amely a kosárlabda-csapatok közül elsőként a veszprémieket segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában