Háromból kettőt teljesítettek

2018.07.31. 20:32

Tizenhat várpalotai sportember állt helyt a várgesztesi spártai viadalon

A Fitten Várpalotáért Szabadidő- és Sportegyesület tagjai is részt vettek a 2018-as magyarországi második Spartan Race versenyhétvégén, melynek Várgesztes adott otthont. A Super kategóriában tíz felnőtt és három gyermek, a sprint versenyen pedig három felnőtt teljesítette a spártai akadályokat.

Szabó Péter Dániel

A várpalotai sportemberek a célvonalnál

A super nevet viselő verseny a Spartan Race középtávja. A sprint versenynél nagyobb a távolság és több az akadály, és mint ilyen, a super az állóképesség, a kitartás és a harcos szellemet is egyaránt próbára teszi. A közel 20 kilométeres táv során 27 jellegzetes spártai akadállyal találkozhattak a versenyzők, miközben a terep egyre nehezebb volt. A feladatok között volt homokzsákcipelés, úszás, vízalatti akadályon való áthaladás, számtalan mászás, kúszás és még memória feladat is. A verseny szabályzata értelmében, aki az adott akadályt nem tudta teljesíteni, abban az esetben büntetést kell végrehajtania, ami 30 burpeet, azaz speciális négyütemű fekvőtámaszt jelentett.

A várpalotai sportemberek a célvonalnál

– Az eddigi legnehezebb pálya volt a várgesztesi. A szervezők által kiadott paraméterek alapján, a villaparki hegyi terepen 18,2 kilométert kellett teljesíteni 537 méteres szintemelkedéssel. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, hiszen nagy mennyiségű csapadék esett már a versenyt megelőző éjszaka, illetve a délelőtt folyamán is. Ez azt jelentette, hogy nem volt hiány sárból. A bokáig érő, csúszós dagonya sok helyzetben feladta a leckét a versenyzőknek, de szerencsére csapatunk minden tagja sérülésmentesen megúszta a megmérettetést. Nagyon büszke vagyok mindenkire. Ebben a versenyben azt gondolom, hogy minden résztvevő nyertes valamilyen szinten, mert vannak olyan szituációk, amikor az embernek az akadály előtt a saját félelmeit kell leküzdenie – hangsúlyozta kérdésünkre Németh-Kovács Anita, az egyesület elnöke, aki arról is beszámolt, hogy megalakulások óta már duplájára növekedett a tagok száma, ami nagy örömmel tölti el az alapító tagokat.

A várpalotai spartanosok csapatát ezúttal is a Fitten Várpalotáért Sportegyesület szakmai vezetője, Végh Zsolt készítette fel a megmérettetésre. Ezúttal a Sixpack Várpalota csapat az 59. helyen végzett több mint kétszáz csapat közül. Az Amerikából indult terep- és akadályfutó verseny idei utolsó, a legnehezebb és leghosszabb magyarországi futamát októberben tartják Miskolcon, ahol a palotaiak a táv és akadályok leküzdése után a Spartan Trifecta érem boldog tulajdonosai lehetnek.

- Két várpalotai fiatal is kedvet kapott a spartanhoz, akik sikeresen teljesítették a várgesztesi sprintet. Nagyon elszántak. Ennek köszönhetően a miskolci megmérettetésen már csapatunk tagjaiként támogatjuk és segítjük majd egymást a „beast” elnevezésű versenyen. Ők is szeretnék megszerezni a trifectához szükséges három 1/3 kör nagyságú medált, mely feltétele mind a három táv teljesítése, így nem kizárt, hogy a középső versenyt valamely uniós országban teljesítik majd – tudtuk meg az egyesület elnökétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában