Összeállítottuk a játéknap csapatát

2018.09.17. 10:31

Ők voltak a forduló legjobbjai a megye I-ben

A derbi iksz lett, a Füred előzött, a Herend és a Polány meglepetést okozott, hat gólt lőtt a Kristály az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában. Összeállítottuk a játéknap csapatát.

Horváth Gábor

Lang István (balra) szép góllal egyenlített a hazaiaknak az Úrkút SK-VLS Veszprém derbin

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Sem szép játékot, sem túl magas szintű futballt nem hozott a forduló rangadója, amelyen két hibátlan csapat csapott össze egymással. Az éllovas Veszprém korán előnybe került a harmadik helyen álló Úrkúttal szemben, ám némileg meglepő módon képtelen volt tovább ütni a vasat, sőt a második félidőben a házigazda volt a jobb. Ennek eredményeképpen ki is egyenlített, Lang István szép góllal egalizált (1-1).

Lang István (balra) szép góllal egyenlített a hazaiaknak az Úrkút SK-VLS Veszprém derbin Fotó: Pesthy Márton/Napló

A veszprémiek botlásával a Balatonfüredi FC vette át a vezetést a tabellán, a címvédő esélyt sem adott ellenfelének, 10-0-ra verte a nullapontos Zircet. A Balaton-partiaknál többek között Imrik László és Mód Balázs teljesített kiemelkedően.

Idegenbeli bravúrral szerezte meg szezonbeli első sikerét a Herend. Az újonc Devecserben nyert 5-1-re, a mindössze 17 éves Molnár Roland duplázott, a kapuba talált Bachstetter Tamás is, mellettük Marosi István került be a forduló legjobbjai közé.

Szintén értékes sikert aratott a Tapolca, amely a Csetényt fektette két vállra (2-1). A győztes gólt a 88. percben Dobján Adrián szerezte.

Az Ajka Kristály kiütéssel küldte haza ellenfelét, a Várpalotai BSK elleni 6-0-s sikerből Szélessy Péter két góllal vette ki a részét, s Ambrus Tamás is remekül futballozott.

A játéknap egyik meglepetését a Magyarpolány szolgáltatta, amely magabiztosan nyert Sümegen. Kócsár László megőrizte kapuját a góltól, elöl pedig a két találatig jutó Bencsik Dávid volt nagyon aktív (4-0).

Kapus

Kócsár László (Magyarpolány)

Hátvédek

Lang István (Úrkút SK)

Marosi István (Herend)

Imrik László (B.-füredi FC)

Ambrus Kristóf (Kristály)

Középpályások

Bachstetter Tamás (Herend)

Dobján Adrián (Tapolca)

Szélessy Péter (Kristály)

Mód Balázs (B.-füredi FC)

Csatárok

Molnár Roland (Herend)

Bencsik Dávid (Magyarpolány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában