Közel állt a meglepetéshez a TIAC

2018.09.02. 20:42

Továbbra is hibátlan a Veszprém, a Balatonfüred és az Úrkút a megyei I-ben

Nagyon közel állt a bravúrhoz a TIAC VSE fiatal alakulata az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztály negyedik fordulójában. A pontszerzés azonban elmaradt. A heves zivatarok miatt egy meccs elmaradt.

B. Virág Rita

Fotós: Szakony Attila

Úrkút–Balatonalmádi 1–0 (1–0)

Úrkút, 100 néző. Jv.: Pilinger K. Úrkút SK: Kádár – Lang, Új, Takács, Szabó L., Korpos, Miskei (Imre), Boromisza, Kuti (Orbán), Varga M., Haman. Edző: Garai Péter.

Balatonalmádi SE: Borda – Sánta, Márki, Stiger Ád. (Bencsik), Károlyi (Hencz), Horváth P., Zömbik, Hoffer D., Hoffer L., Burcsik (Kopasz), László. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerző: Szabó L.

Hatalmas eső zúdult a pályára a mérkőzés kezdetén a csapatok becsülettel küzdöttek, az első negyedórában a kapuk nem igen forogtak veszélyben, a félidő közepén előbb Kádár mutatott be két nagy bravúrt majd Miskei lövését tornászta ki Borda. A félidő hajrája a hazai csapaté volt előbb Szabó lőtt szép gólt majd ismét Borda védett nagyot Takács lövésénél.

A második játékrész nyomasztó hazai fölényben telt a vendégek kétszer is a gólvonalról mentettek, de a kapuba nem talált be az úrkúti gárda.

Így maradt a sovány hazai siker amit gyenge helyzet kihasználásának köszönhet a vendéglátó a kulturáltan futballozó vendégek ellen.

Jók: Szabó, Lang, Boromissza, ill. Borda, László, Márki.

TIAC VSE–Balatonfüred 1–2 (1–0)

Tapolca, 80 néző. Jv.: Lovasi I. TIAC VSE: Schmidhoffer – Szabó D., Bardon (Hadnagy), Pölczmann, Kovács M., Péber K. (Péter B.), Ladányi (Szabó N.), Kertész, Ludvig (Horváth Á.), Molnár Zs., Szabó B. (Komjáti). Edző: Dobján Krisztián. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Reznyák (Monori), Henn (Mód), Rápó (Liszi), Imre (Róth), Imrik, Udvardi, Kós (Krén), Zsigmond, Lattenstein, Ujvári. Edző: Sowunmi Thomas.

Gólszerzők: Pölczmann, ill. Imrik, Zsigmond.

Összességében a rendkívül fegyelmezett és szervezett játékot bemutató tapolcaiak teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a Balatonfürednek, teljesen megérdemelt pontszerzésük azonban elmaradt az adódó lehetőségek elpuskázása és a bajnokaspiráns szinte remek helyzetkihasználása miatt.

Jók: mindenki, ill. Zsigmond, Imrik.

Tihany–Ajka Kristály 2–2 (2–1)

Tihany, 80 néző. Jv.: Horváth P. Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Kovács Á., Horváth B. (Mékli), Németh K., Slemmer, Nemes Á. (Nemes G.), Klauz, Szivós (Burgyán), Benedek (Gál), Farkas L. (Stáhl). Edző: Lukács István. Ajka Kristály SE: Dróth – Tisonyai, Orbán, Primusz, Ambrus (Horváth L.), Hauser (Csicsics), Szedlacsek, Vizkelety (Ménes), Szélessy, Horváth T., Szarka (Jeney). Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Horváth B., Nemes Á., ill. Szedlacsek (2).

A hazai csapat remekül focizott az első játékrészben akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna a szünetre.

A második félidőben aktívabb lett a Kristály, de az igazán nagy helyzeteket a félszigeti támadók hagyták ki, volt hogy a kapufa mentett, vagy Dróth kapus védett. Az utolsó percben aztán büntetett a futball: egy kontra után Szedlacsek szerzett szépségdíjas gólt és ezzel szerencsésen vitt el egy pontot a vendég csapat Tihanyból.

Jók: Németh, a mezőny legjobbja, Nemes Á., Farkas, Horváth, Kovács, ill. Szedlacsek, Dróth.

FAK–VLS Veszprém 0–6 (0–5)

Balatonfűzfő. Jv.: Nedvesi R. FAK: Laki – Lukács, Banai (Varga T.), Vati, Wellesz (Pálfi), Auerbach, Szabó I. P., Kovács K., Balatoni, Szabó II. P., Nyári. Edző: Horváth Ferenc.

VLS Veszprém: Kis – Gulyás, Bencze (Király), Szabó B., Molnár M. (Vajda), Gunther, Gálfi, Rédling (Felber), Vass (Kelemen), Dobsa, Domján (Simon). Edző: Pető Tamás.

Gólszerzők: Gálfi (3), Szabó B. (2), Molnár M.

Sümeg VSE–Devecser SE 3–1 (2–1)

Sümeg, 100 néző. Jv.: Kocsondi J. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman Gy., Vágusz (Dörnyei), Reicz, Németh A. (Bencze), Schönberger, Mayer (Gyalog), Kulman B., Rédei, Laczi, Márkus (Bujtor). Edző: Fördős József.

Devecser SE: Csepregi – Illés M., Király, Nagy Sz., Burucs (Sipos F.), Németh P., Szakonyi, Paksai, Polgár (Horváth R.), Szommer (Kiss L.), Illés N. (Horváth G.). Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Mayer, Reicz, Németh A., ill. Illés M.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A vendégek előnyt szereztek, amelyet a hazaiak egalizáltak, majd a Sümeg a 45. percben, újabb találattal, vezetéshez jutott. A második játékrészben a sümegiek tovább növelték előnyüket.

Összegezve: a hazaiak jobban akarták a győzelmet a helyenként jól játszó vendégekkel szemben. Megérdemelt sümegi győzelem.

Jók: Mayer, Márkus, Németh, Reicz, illetve senki.

Gyulafirátót–Csetény 3–4 (2–2)

Gyulafirátót. Jv.: Holczbauer F. Gyulafirátót SE: Varga Zs. – Németh A., Ring, Zágor, Olasz, Balta G., Rákhely, Kövesi, Tímár (Gulyás), Kálmán, Vaczola A. (Vaczola M.). Edző: Polonkai Csaba.

Csetény SE: Valler – Hornyacsek R., Komenda (Hornyacsek E.), Bánfalvi, Nagy R., Jakab, Nagy E. (Pavelka), Tordai (Kazári P.), Bíró, Takács (Kazári G., Peng), Kakas. Edző: Veress Botond.

Gólszerzők: Balta G., Tímár, Kálmán, ill. Bánfalvi (2), Hornyacsek R., Kakas.

Kiállítva: Hornyacsek R. (73.).

Várpalotai BSK–Magyarpolány 2–1 (0–1)

Várpalota, 40 néző. Jv.: Pap E. Várpalotai Bányász SK: Közép – Lujber, Borbély (Imrefi), Borbás (Szőke), Bogdán (Dudás), Nagy R., Csapó, Sanda, Zsupek, Papp R., Balogh Á. Edző: Szabó László,

Magyarpolány SE: Kócsár – Mód (Döbrösi M.), Döbrösi G., Molnár P., Bencsik, Gottfried R., Polt, Gottfried D., Vöröskői (Benkő), Kardos, Bukovics. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Borbély (2), ill. Gottfried D.

Rendkívül pontatlanul, kapkodva kezdte a mérkőzést a hazai csapat, amit az ellenfél könyörtelenül ki is használt. Egy félpályánál eladott labdából vezettek a polányiak kontratámadást, amit a rosszul helyezkedő védők mellett góllal fejeztek be. Fél óra után átvette a házigazda a játék irányítását, ami több kinálkozó lehetőségben is megmutatkozott. A második félidőt még lendületesebben kezdő várpalotaiak az 50. percben kiegyenlítettek. Szinte csak az ellenfél térfelén zajlott a játék. Levegőben lógott az újabb hazai találat, de sajnos az eső és villámlás ezt meggátolta. Esőszünetet rendelt el a játékvezető, a harminc perces várakozás után ott folytatta a hazai csapat, ahol abbahagyta. A fölény pedig góllá érett, sikerült megszerezni a győztes találatot is.

Összességében küzdelmes mérkőzésen a második félidei teljesítményének köszönhetően, megérdemelt hazai siker született.

Jók: Papp, Nagy, Sanda, Csapó, Borbély, ill.

Gotfried D., Gotfried R.

Szabó László: – Rengeteg tapasztalatot, rutint kell még szereznie ennek a fiatal csapatnak, hogy ne kapjanak elkerülhető gólokat, a helyzetkihasználásnál ne remegjen meg a lábak. Sajnos nagyon nehéz öt forduló következik, ahol reméljük kevesebb hibát követnek el a fiúk és valakitől tudunk pontot vagy pontokat szerezni.

Piri Ottó: – Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk, helyzeteink voltak, s akár az első félidőben el is dönthettük volna a találkozót. A második játékrészben a Várpalota nyomást gyakorolt ránk, kicsit elfáradtunk és végül megérdemelten fordítottak a hazaiak.

A Zirc–Herend meccs félbeszakadt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!