Egyenlítő gól után ujjműtét

2018.11.12. 10:59

Az úrkúti Márton Gábor három társával együtt került be a forduló válogatottjába

Igencsak mozgalmas volt a 15. forduló az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban. Második vereségét szenvedte el a szezonban a Balatonfüredi FC, amelyet az Úrkút emberhátrányban győzött le egy paprikás hangulatú derbin. A Veszprém vette át a vezetést a tabellán, több csapat is nagyon fontos sikert aratott.

Horváth Gábor

Szabó Levente (kék mezben) győztes gólt fejelt a balatonfüredieknek Úrkúton

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kezdjük a derbivel! Úrkúton a harmadik találkozott az éllovassal és sejteni lehetett, hogy kőkemény csatát vívnak a felek. Így is lett, sajnos nem úsztuk meg súlyos sérülés nélkül, a csereként beálló, majd kiegyenlítő rutinos Márton Gábor hüvelykujját – nincs jobb szó – lerúgták a labdával, mikor a földön feküdt (a meccs után meg is kellett műteni a futballistát).

Szabó Levente (kék mezben) győztes gólt fejelt a balatonfüredieknek Úrkúton Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ahogy említettük, a Füred szerezte meg a vezetést, az úrkútiak a második félidő elején egalizáltak, majd – már emberhátrányban (Garai Péter játékos-edzőt állították ki) – bevitték a győztes találatot (2-1). Szabó Levente szép fejessel szerzett három pontot csapatának, amelyben mindenki dicsérhető, mi Márton és Szabó mellett Lang Istvánt és Boromisza Gábort emeltük még ki.

Rangadón nyert a Kristály is, amely a Balatonalmádit fektette két vállra hazai pályán (2-1). Primusz Márk és Ambrus Kristóf egyaránt kiemelkedően teljesített az ajkai együttesben, ahogyan Dróth Levente kapus is dicsérhető.

A Herend már az első percben gól lőtt Várpalotán, amely azonban Bogdán István mesterhármasával válaszolt és végül 5-1-re nyert.

Háromszor talált a kapuba a balatonfűzfői Kovács Kálmán is, a FAK szintén hátrányból győzött, 4-1-re verte a Csetényt.

Fontos sikert aratott a Sümeg VSE, amely hosszú nyeretlenségi szériának vetett véget Zircen (2-0). A vendégek első gólját a remekül játszó Reicz Csaba szerezte.

A Veszprémnek a várakozásoknak megfelelően nem okozott gondot a Magyarpolány legyőzése (Pető Tamás alakulata ezzel a sikerrel az élre állt), az 5-0-ra végződött meccsről Felber Patrikot emeltük ki.

Kapus:

Dróth Levente (Ajka Kristály)

Hátvédek:

Lang István (Úrkút SK)

Szabó Levente (Úrkút SK)

Felber Patrik (VLS Veszprém)

Primusz Márk (Ajka Kristály)

Középpályások:

Reicz Csaba (Sümeg VSE)

Boromisza Gábor (Úrkút SK)

Ambrus Kristóf (Ajka Kristály)

Márton Gábor (Úrkút SK)

Csatárok:

Bogdán István (Várpalotai BSK)

Kovács Kálmán (Fűzfői AK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában