mozgás!

2018.11.05. 17:30

Vasárnap tartottak edzést az új sportparkban Szentgálon

Sokan azt hiszik, hogy mozogni csak fitneszteremben lehet úgy, hogy fizetünk érte, komoly szerelést kell felvenni, vagy speciális eszközök kellenek hozzá. Tanuljuk meg használni a környezetünkben lévő adottságokat és a testünket is!

Molnár Sándor

Fotó : Molnár Sándor/Napló

Vasárnap délután, mintegy 30 fő részvételével tartották meg az első Street Workout edzést Szentgálon, a nemrégiben átadott új sportparkban. Roboz Péter személyiedző vezetésével az egyórás köredzés során a résztvevő felnőttek három csoportban végezték a feladatokat, míg a gyerekeket az ingyenes programot szervező Roboz Zoltánné Erődi Ildikó mozgatta meg, aki szerint fontos, hogy a mozgás egy életre szóló élmény legyen.

Fotó : Molnár Sándor/Napló

– Ha a sport kisgyermek kortól része az életednek, akkor egészen más személyiségfejlődésen mész keresztül, mint azok a fiatalok, akik nélkülözik ezeket az élményeket, tapasztalatokat. A sportolás által olyan személyiségjegyeket szerezhetünk meg, mint a kitartás, a rendszerezettség, a szervezettség, a pontosság, mások hibáinak a tolerálása és még sorolhatnám – vélekedik Erődi Ildikó, aki szeretné rendszeressé tenni ezt a vasárnap délutáni programot, amellyel az egészség megőrzése és a közösség teremtés a cél. – Ez egy olyan közösségi tér, ami mindannyiunk érdekét szolgálja. A mozgás figyelem felkeltő és a feladatunk részben a figyelemfelkeltés. Tanuljuk meg használni a környezetünkben lévő adottságokat és a testünket – javasolja a fitnesz-testépítő oktató. Az első kültéri köredzésen a lelkes helyiek mellett részt vettek az úrkúti kézilabdázó lányok is és sokak örömére jelen volt és a népszerű Csárli, azaz Carlos Perez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában