Érmekért bokszolnának

2018.12.02. 10:06

A veszprémi és a füredi bunyós remek formában várja az ob-t

Megyénkből két bunyós vesz részt az idei ökölvívó magyar bajnokságon, amelynek a főváros, azon belül a Halassy Olivér Sportcsarnok, illetve a Gerevich Aladár Sportcsarnok ad otthont.

Horváth Gábor

Sárközi Attila (fejvédőben) és Brunet Viktor az országos bajnokságra készül, a háttérben az edzők, balról: Mikóczy Ferenc, Almás Péter és Szabó Lóránt Fotó: Penovác Károly

Sárközi Attila (27 éves, 69 kg, edzői: Szabó Lóránt, Mikóczy Ferenc) a Veszprémi KO Box Klubban készült a megmérettetésre, Brunet Viktor (19 éves, 75 kg, edző: Almás Péter) pedig a Balatonfüredi Ökölvívó Club színeit képviseli az országos viadalon. Ők ketten gyakran edzenek együtt a Veszprém Arénában található küzdősport teremben, vagy a Balaton-parti egyesület otthonában. Egy ilyen közös tréning alkalmával beszélgettünk a fiatal sportolókkal, illetve mestereikkel. A téma természetesen az országos bajnokság volt.

Sárközi Attila: – Nincs különösebb izgalom bennem, hiszen a sokadik obémon indulok. Eddig egyszer sem állt mellettem a szerencse, a sorsolásnál mindig a legnehezebb ellenfelet kaptam. Sokat voltam ringben az utóbbi hónapokban, remek állapotban vagyok. Úgy megyek neki a versenynek, hogy érmes akarok lenni, persze az még jobb lenne, ha sikerülne döntőbe kerülni.

Sárközi Attila (fejvédőben) és Brunet Viktor az országos bajnokságra készül, a háttérben az edzők, balról: Mikóczy Ferenc, Almás Péter és Szabó Lóránt Fotó: Penovác Károly

Szabó Lóránt: – Bízom benne, hogy ezúttal kijön Attilának a lépés, de mindkét fiúnak drukkolok, tehetséges srácokról van szó. Attilának eddig nem sikerültek jól az országos bajnokságok, remélem ezúttal mellé áll a szerencse és olyan helyzetbe kerül, hogy képes lesz kihozni magából valódi tudását.

Brunet Viktor: – Biztos, hogy lesz bennem majd némi versenyláz, de ahogy ringbe lépek, az mindig teljesen elmúlik. Korábban fociztam, úsztam és öttusáztam, az ökölvívás csak 16 éves koromban jött, szeretetből csinálom, egyszerűen imádok bunyózni. A versennyel kapcsolatban azt gondolom, hogy jó sorsolással akár dobogós helyig is menetelhetek.

Almás Péter: – Viktor másfél éve került Füredre, Szentendréről költöztek ide. Amióta elkezdtünk együtt dolgozni, hat meccset vívott, mindet megnyerte, négyszer kiütéssel győzött. Fiatal, tehetséges, jó formában van, szerintem esélyes arra, hogy bronzérmet szerezzen az ob-n.

Az országos bajnokság kedden kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában