Őszi jutalomjáték jön

2018.12.04. 15:10

Az MTK látogat Ajkára, a találkozót szerdán 15-kor tartják

A tizenhat közé jutás a tét a labdarúgó Magyar Kupában, ahol az FC Ajka az NB I-es MTK-t látja vendégül szerdán 15 órától.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly / Napló

Veszprém megyéből egyetlen alakulat, az FC Ajka gárdája jutott el a Magyar Kupa főtáblájára. Az NB III, nyugati csoportjának listavezetője a tizenhat közé jutásért azt MTK-t fogadja szerdán 15 órától, amely jelenleg negyedik az élvonalbeli bajnokságban, hét győzelemmel, három döntetlennel és hat vereséggel.

– A legfontosabb számunkra, hogy ne idegeskedjünk. A srácoknak is azt mondtam, tekintsük ezt a mérkőzést az őszi teljesítményünkért egyfajta bónusznak. Persze jól tudjuk, hogy az esélyek nem mellettünk szólnak, azonban mi nem fogunk feltartott kézzel a pályára lépni – kezdte Schindler Szabolcs, az FC Ajka vezetőedzője.

A tréner lapunknak elmondta, kifejezetten kedveli a kupameccseket, mert ilyenkor egy mérkőzés erejéig bármelyik kiscsapat képes felszívni magát és meglepetést okozni. Schidler Szabolcs tavaly a Doroggal a Magyar Kupában éppen eddig jutott, akkor a Debrecen búcsúztatta a csapatát.

– Ez az utolsó nagy esélye a kiscsapatoknak, hiszen a következő fordulótól már két összecsapáson dől el a továbbjutás. Most még egy meccsen bármi megtörténhe, bárki tud nyerni. Ezeken a derbiken igazi kupa hangulat uralkodik, ami extra motivációt jelent a játékosoknak is – magyarázta.

A szakvezető elárulta, titkon abban bízik, hogy hosszabbításban derül ki, melyik csapat jut be a legjobb tizenhat közé.

– Az MTK egy rendkívül jó csapat. Feczkó Tamást kiváló edzőnek tartom, aki nagyszerű együttest épített. Személyesen tekintettem meg a hétvégén a Debrecen elleni bajnokiját is, ahol nagyszerűen futballozott az MTK, ám több kínálkozó lehetősége kimaradt. A védelem mindösze egyszer hibázott, de azt a Debrecen könyörtelenül kihasználta – derült ki.

Schindler Szabolcs kifejtette, az edzői filozófiájába egyáltalán nem férne bele az, hogy csak a védekezésre fókuszálnának és bunkerfocival próbálnák meg kicsikarni a továbbjutást.

Fotó: Penovác Károly / Napló

– Az Ajka az NB I-es MTK ellen is szeretne a saját stílusában focizni. Szerintem ellenfelünk és mi is inkább a támadó focit képviseljük. Remélem, ebből jó meccs kerekedik ki. Azt kértem a játékosoktól, élvezzék az összecsapást, és hozzák ki magukból a legtöbbet – fogalmazott.

A tréner elmondta még, bízik benne, hogy az MTK a legjobb összeállításában érkezik és komolyan veszi a találkozót.

– Sajnos Oláh Lászlóra nem számíthatok szerdán. Az eddig 14 gólt jegyző csatárunk a legutolsó bajnokin megsérült, így ki kell hagynia a kupameccset. Szerencsére azonban a keret többi tagja egészséges – húzta alá.

Schindler Szabolcs megjegyezte, bízik benne, hogy szépszámú közönség lesz kíváncsi derbire. Azt mondta, úgy érzi, elindult végre valami Ajkán, most már idegenbe is többen elkíséik a csapatot,hétről, hétre egyre többen kíváncsiak a mérkőzseikre.

– Szurkolók nélkül mit sem érne az egész. Elvégre a foci a drukkerekért van, nem saját magunk szórakoztatására. Jó lenne, ha minél több néző jönni ki és buzdítana minket – bizakodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában