futsal magyar kupa

2019.02.22. 11:00

Négyes döntőre készül az 1. FCV

Nem mindennapi megmérettetés előtt állnak az ország legjobb futsalcsapatai, amelyek hétvégén négyes döntőben lépnek pályára a Magyar Kupa megszerzéséért. A Veszprém is esélyes a végső sikerre, a bakonyi klub története első trófeájára pályázhat.

Horváth Gábor

A veszprémiek (a labdával Komáromi Péter, mellette Tar Tamás) nagy csatákra készülnek

Fotó: Penovác Károly/Napló

Szigetszentmiklóson gyűlik össze hétvégén a futsal Magyar Kupa négyes döntőjének mezőnye. Úgy alakult, hogy azok az együttesek kvalifikálták magukat a megmérettetésre, amelyek kibérelték az első négy helyet a bajnoki alapszakaszban, azaz a jelenlegi legjobbak meccselnek egymással, izgalmas összecsapások előtt állunk.

A veszprémiek (a labdával Komáromi Péter, mellette Tar Tamás) nagy csatákra készülnek Fotó: Penovác Károly/Napló

A mai elődöntőben elsőként, 15.30-tól az MVFC Berettyóújfalu és a Haladás találkozik egymással, 18 órától pedig Dunaferr–Veszprém derbit rendeznek. A győztesek másnap 14 órai kezdettel játsszák a finálét. – Tartalmas hétvége áll előttünk, négy azonos képességű csapat próbálja elhódítani a trófeát, már nagyon várjuk. Szeretnénk döntőbe jutni és történelmet írni, de ha nem sikerül, akkor sem esünk kétségbe, hiszen a bajnokság az elsődleges számunkra – fogalmazott Madarász János, az 1. Futsal Club Veszprém mestere. A szakember megjegyezte: biztosak benne, hogy remek hangulat, sok néző fogadja őket Szigetszentmiklóson, mindent megtesznek, hogy felülkerekedjenek vetélytársukon. Az 1. FCV ebben a szezonban eddig döntetlenre áll a Dunaferrel: a Madarász-csapat októberben kikapott Dunaújvárosban, decemberben hazai környezetben viszont sikerrel vágott vissza ellenfelének.

– Azt gondolom, ez most más lesz, mint tavaly a bajnokságban. Nemrég a helyszínen láttam a Berettyóújfalu–Dunaferr mérkőzést, és meglepetés volt, amit tapasztaltam. Előbbitől többet vártam, míg utóbbi sokkal jobb volt, mint az gondoltam. A Dunaferr nagyon kemény ellenfél, amely szívósan tud harcolni, agresszívan játszik, olykor a sportszerűség határát is túllépve. Férfias küzdelemre számítok, sok mindenre kell odafigyelnünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk – mondta Madarász János, aki a másik elődöntővel kapcsolatban megjegyezte: papíron a Berettyóújfalu az erősebb, azonban biztos benne, hogy azon az ágon is szoros csatát vívnak majd a felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában