férfi röplabda nb I

2019.03.05. 19:55

Egy győzelem idegenben, egy pedig itthon

Két nagyszerű sikerrel a tabella második helyén áll a férfi röplabda NB I-ben a Sümegi RE alakulata, amely előbb Szolnokon, majd hazai pályán növelte győzelmei számát.

B. Virág Rita

A Sümegi RE most visszacsúszott a tabella második helyére Fotó: Penovác Károly

Szolnok–Sümeg 0:3 (–26, –20, –20)

Szolnok, 50 néző. V: Csizmarik, Suba. Szolnok: Soyvural 2, Szabó P. 13, Gazsi 4, Boa 7, Tamasi 5, Csendes 3. Csere: Farkas R. (liberó), Oláh 8. Edző: Gulyás Ferenc.

Sümegi RE: Török R., Kunert 12, Sow 9, Erki 3, Németh Z. 4, Tigyi 5. Csere: Nagy P. (liberó), Krekk 4. Vezetőedző: Tamás Zoltán.

A fiatal szolnokiak alaposan megszorongatták a sümegieket, akik viszont a szettek végjátékában higgadtak maradtak és ennek köszönhetően győzelmet arattak.

Sümegi RE–PTE-PEAC 3:0 (19, 23, 18)

Sümeg, 150 néző. V: Soltész, Szarka. Sümegi RE: Török R. 7, Kunnert 18, Sow 9, Erki 7, Németh Z. 7, Tigyi 8. Csere: Nagy P., Krekk (liberók). Edző: Tamás Zoltán. Pécs: Jánossy 12, Kiss N. 6, Pordán 6, Horváth B. 7, Soós 8, Portik. Csere: Kaszás (liberó), Fodor, Dolgos. Edző: Storcz Tamás.

Jól kezdett a Pécs, s az első technikai szünetnél vezetett is (7-8). Ezt követően azonban rákapcsolt a hazai együttes és a második rövid értekezésnél már itt volt az előny (16-13). A szett végéig tovább tudta növelni a különbséget a házigazda, és biztosan hozta a játszmát.

A második felvonásban az SRE indított jobban, azonban a pécsiek felpörögtek és agresszív támadójátékkal átvették a vezetést (14-16).

A SRE a hajráig futott az eredmény után, de 18-21-ről is fordítani tudott (2-0). Ez mentálisan nagy lökést adott a társaságnak, amely az utolsó szettet már simán hozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában