Hosszú volt a szünet

2019.03.11. 22:36

Elrajtol a tavaszi idény a megye I-ben

Hétvégén elrajtol az MTD Hungária megye I-es labda­rúgó-pontvadászat tavaszi idénye.

Horváth Gábor

Az éllovas Veszprémnél (kék mezben) nem számítanak sétagaloppra a tavaszi idényben (sem) Fotó: Balogh Ákos

A folytatást a két rutinos játékossal erősítő Veszprém várja az élről, Pető Tamás bajnoki címre hajtó alakulata nem számíthat könnyű félévre. Az élmezőnyből az Úrkút, a Tihany és a Kristály – az edzők elmondása szerint – inkább hátrafelé figyel, pozíciója megtartására törekszik. Beharangozó sorozatunk első része.

VLS Veszprém (1.)

Pető Tamás edző: – Nagyon hosszú, játékost és edzőt próbáló volt a téli szünet. December eleje óta nem játszottunk tétmeccset, január elején kezdtük a felkészülést. Igyekeztünk a legjobb munkát végezni, voltak hullámvölgyek, de ez természetes. Meglátjuk, mit hoz a tavasz. A mi elsődleges célunk, hogy veszprémi fiatalokra alapozva építsünk egy csapatot. Emellett ha van lehetőség, szerezzük meg az aranyérmet, jussunk fel. Ugyanakkor más csapatok, riválisok is vannak, akik elsők akarnak lenni a pontvadászatban. Kifejezetten szoros küzdelemre számítok, s mi minden egyes meccsre ugyanúgy fogunk készülni, mert minden alkalommal százszázalékos összpontosítás szükséges.

Távozott: Kelemen Bálint, Vajda Viktor.

Érkezett: Somogyi Richárd, Venczel Zoltán.

Célkitűzés: 1. hely.

Úrkút SK (3.)

Garai Péter edző: – Rosszul sikerült a felkészülés, elsősorban azért, mert kevesen voltunk. Betegségek, sérülések, munkahelyi elfoglaltságok miatt kis létszámmal tudtunk csak dolgozni. A célunk az, hogy a végén is dobogón legyünk. Merészebb álmaink nem lehetnek a harmadik helynél, alakulhat úgy, hogy lesz esélyünk előrelépni, de azt látni kell, hogy a Veszprém és a Balatonfüred lehetősé­geit tekintve sokkal jobb helyzetben van. Azt gondolom, hogy a harmadik hely megszerzése sem egyszerű.

Távozott: Orbán Péter, Kalapács Roland.

Érkezett: Udvardi Mózes, Házi Erik.

Célkitűzés: a dobogón végezni.

Az éllovas Veszprémnél (kék mezben) nem számítanak sétagaloppra a tavaszi idényben (sem)
Fotó: Balogh Ákos

Tihanyi FC (4.)

Lukács István edző: – Felkészülésünk első harmada gyenge volt, a hosszú szünet után gyér fizikai állapotban érkeztek vissza a játékosok edzeni. A folytatás jól sikerült, most viszont sérülések nehezítik a dolgunkat, kár, mert azt hittem, a hajrában rá tudunk tenni egy lapáttal. Szeretnénk az első ötben tartani a csapatot, bravúr lenne, ha sikerülne felkerülni a dobogóra.

Távozott: Stáhl Krisztián, Mékli Alex Miksa.

Érkezett: Resch Miklós, Siliga Robin.

Célkitűzés: az első ötben végezni.

Ajka Kristály (5.)

Sipos Tamás edző: – Összességében jónak mondható a felkészülésünk, elvégeztük, amit akartunk, várjuk a kezdést! A céljaink nem változtak, az első ötben végeznénk. Szeretnénk jó tavaszt produkálni, megpróbálunk előrelépni, de valószínűleg nekünk inkább hátrafelé kell majd figyelnünk. Már a félév elején lesz két rangadónk, a Tihannyal, majd az Úrkúttal játszunk, ezeken az összecsapásokon sok minden eldől majd a folytatást tekintve.

Távozott: Vizkelety Attila, Horváth Tamás, Jeney Gyula.

Érkezett: Szép Tamás, Krén Ákos, Udvardi Márk.

Célkitűzés: 1–5. hely valamelyike.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában