nem számított az elismerésre

2019.03.05. 20:14

Másodszor lett az Év férfi fogyatékos sportolója a pápai atléta

A 2016-os év után 2019-ben is Gelencsér Róbert, pápai szervátültetett atléta lett az Év fogyatékos sportolója az Év Sportolója Gálán.

Haraszti Gábor

Gelencsér Róbert rangos kitüntetést vehetett át

Fotó: MSÚSZ

A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai idén 61. alkalommal szavazták meg, kik voltak az esztendő legjobb sportolói. Az elismeréseket az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban adták át. 2016-hoz hasonlóan 2019-ben is az Év férfi fogyatékos sportolója kategóriában Gelencsér Róbertet szólították a színpadra.

Gelencsér Róbert rangos kitüntetést vehetett át Fotó: MSÚSZ

A 12 éve vesetranszplantált pápai atléta évről évre jelölt. 2018-ban az országos bajnokságok mellett három arany- és egy bronzéremmel tért haza a szervátültetettek és művesekezeltek Európa-bajnokságáról.

– Egészen addig, amíg ki nem hirdették a legjobb 10 mezőnyét, meg sem fordult a fejemben, hogy 2016 után ismét díjazott lehetek – emlékezett vissza hazaérkezése után Gelencsér Róbert. – Onnantól kezdve természetesen fokozottan figyeltem, mikor hirdetik ki a legjobb hármat, nagy örömömre oda is beválasztottak. Nagyon erős volt a mezőny, Mihálovits Tamás négyszeres Európa-bajnok és Osváth Richárd Eb-ezüstérmes kerekesszékes vívó is ugyanúgy megérdemelte volna az elismerést. Nagyon meglepődtem, amikor Mizsér Attila az én nevemet mondta ki, őszintén mondom, hogy nem számítottam rá, ugyanis semmi erre utaló „esemény” nem volt ezt megelőzően, sem a szövetség, sem a szervezők részéről.

Róbert elmondta, Viktória lányával vett részt az eseményen, mindkettőjük számára hatalmas élmény volt a Nemzeti Színházban töltött este, ahol egy fényképen szerepelhetett Carl Lewis kilencszeres olimpiai bajnok atlétával. – Mint a hollywoodi díjátadókon, mi is a vörös szőnyegen vonultunk be, rengeteg fotós, forgatócsoport várt minket. A teremben Hosszú Katinka, a Liu Shaolin testvérek, Kozák Danuta is tőlem nem messze foglalt helyet. Fantasztikus élmény volt élőben látni Carl Lewist, a csoportképen mindketten szerepeltünk, az este örök élmény marad számomra.

Róbertnek a Magyar Szervátültetettek Szövetsége is gratulált, mint írták, az atléta a szintén díjazott Gyurkó Alexandrával az egészséges élet reményét és bizonyítékát jelentik a sorstársak számára. – Hálával tartozom az orvosoknak, akik lehetővé tették, hogy ismét sportolhassak, valamint a szövetségnek, mely támogatja tagjait és felhívja a figyelmet a szervátültetés fontosságára.

A versenyző hozzátette, számos ismeretlen és ismerős gratulált neki, rengeteg telefonhívást, üzenetet kapott, amiért nagyon hálás. Idei fő viadala a vb lesz, melynek Newcastle ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában