futsal nb I

2019.03.18. 20:58

Meglepetésre kikapott hazai pályán az 1. FCV

Nagy meglepetésre a Nyírgyulaj KSE mind a három pontot elvitte az 1. FC Veszprém otthonából hétfőn a futsal NB I rájátszásában.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

1. FCV–Nyírgyulaj KSE 1-2 (1-0)

Veszprém, 800 néző. V.: Zimonyi, Kiss, Ibriksz. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Dávid, Bognár, Bencsik Á. Csere: Spandler, Simon, Tar, Márkus, Komáromi, Gyurcsányi, Boromisza, Bencsik R. Edző: Madarász János. Nyírgyulaj KSE: Pallai – Vlasovych, Sánta, Fekete, Siska. Csere: Opre, Lovas, Klushyn, Tóth, Nagy, Kántor, Sándor, Orosz, Vass. Játékos-edző: Lovas Norbert.

A két győzelemmel és egy döntetlennel álló nyírbátoriakat fogadta hétfőn az 1. FC Veszprém, amely egy meccsen volt túl a rájátszásban. A bakonyiak egy héttel korábban a BME-BT FC csapatát verték meg 6-4-re.

Rögtön a meccs elején nagy vendégziccer maradt ki, Dávid blokkolt a kapu előtt. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthatott a nagyérdemű, igazi helyzet sokáig nem is akadt egyik kapu előtt sem.

Később Gyurcsányi kapáslövése okozott némi izgalmat, majd Tatai vette célba a hosszú alsót, Pallai állta útját a próbálkozásnak.

A veszprémiek voltak az aktívabbak, a Nyírgyulaj kósza, veszélytelen kontrákat vezetett.

A 12. percben meg is lett az eredménye a rohamoknak, Bencsik Ádám érkezett remek ütemben középen, a labdát is jól kapta, Pallai csak beleérni tudott a lövésbe, 1-0.

A vendégek egy kicsit jobban csipkedték magukat, Schmidmajer védte szép mozdulattal Vass próbálkozását. Öt perccel a félidő vége előtt Dávid és Tatai játszott össze, a hazaiak kapitánya tüzelt, Pallai bravúrral hárított.

 

A második játékrész elején egy hazai szabadrúgás-kombináció végén Tatai járt közel a gólszerzéshez.

A Nyírgyulaj egy kapufával jelezte, hogy még nem tekinti lefutottnak a találkozót. Egyre nagyobb lendülettel ment előre a vendégcsapat, amely nemsokára ki is egyenlített. Egy beadás Bencsik Roland lábáról jutott saját kapujába, öngól, 26. perc: 1-1.

A folytatásban Siska lőtt zúgó kapufát. Nyílt volt a csata, a nyírbátoriak szívósan küzdöttek és rengeteget futottak. Közben a bakonyiaknál sok volt a hiba.

Épp egy labdavesztés előzte meg a második vendéggólt. Gyors akció végén Nagy Bence érkezett középen és pofozta Schmidmajer kapujába a játékszert, 33. perc: 2-1.

Sok volt még hátra, de az 1. FCV csak nem tudott felpörögni. Amikor pedig sikerült lehetőséghez jutnia, elrontotta azt. Tar kapáslövése tévesztett alig célt, majd több kisebb helyzet is adódott a Nyírgyulaj kapuja előtt. A Veszprém átállt öt a négy elleni játékra, azonban ez sem hozta meg az áttörést. A véghajrában volt még esély az egyenlítésre, de hiba csúszott az utolsó passzokba, és a védők, illetve Pallai kapus önfeláldozóan mentett. A Veszprém március 28-án Szombathelyen folytatja majd szereplését.

Madarász János: – Nagy nehézséget okozott ma nekünk az ellenfél. Egyszerűen nem voltak meg a megfelelő mozgások, hiányzott a minőség a játékunkból. Ezzel a játékkal nem is érdemeltünk győzelmet. Katasztrófa nem történt, a folytatásban ki kell javítanunk a hibákat.

Lovas Norbert: – A hit és a szív diadala volt ez, csapatként sikerült felülmúlnunk a Veszprémet. A szünetben csak annyit kértem a srácoktól, hogy higgyék el, képesek gólt szerezni. Boldogok vagyunk, hogy máris sikerült alapcélunkat teljesítenünk, biztos bennmaradók vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában