kézilabda bajnokok ligája

2019.03.23. 11:00

Nagy lépést tehetnek a nyolc közé jutásért

Az elmúlt hat évben négyszer jutott el a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A 2018/19-es szezonban a kölni Final Four felé az első, nagyon fontos lépést a Sporting CP otthonában teheti meg a bakonyi alakulat vasárnap.

B. Virág Rita

A Telekom Veszprém (pirosban Nagy) fogadkoznak, idegenben is nyerni fognak

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Telekom Veszprém szimpatizánsai a mai napig nehéz szívvel gondolnak vissza az előző idényre, ahol a dán Skjern alaposan megleckéztette a magyar együttest, vagyis az akkor még Ljubomir Vranjes vezette társaság már a legjobb tizenhat között búcsúzott a legrangosabb sorozatból.

A Telekom Veszprémnél (pirosban Nagy) fogadkoznak, idegenben is nyerni fognak Fotó: Penovác Károly/Napló

A bakonyiak David Davis érkezése óta viszont visszataláltak a helyes útra, és óriási elszántsággal, akarattal küzdve, több világraszóló bravúrt bemutatva (a Barcelonát otthon, a Vardar Szkopjét idegenben legyőzve) második helyezést szerzett a csoportjában, így biztosítva magának az elvileg könnyebb ellenfeleket a legjobb négyig.

A portugál Sporting CP az első rivális, amely útját állja a veszprémieknek. A huszonegyszeres portugál bajnok ellen még sosem játszott a Telekom, azonban a C–D ágról érkező alakulat ellen idegenben és persze hazai pályán is a magyar egység a favorit.

A lisszaboniak a szlovák Tatran Presovot, az orosz Csehovszki Medvegyit, a török Besiktast, valamint a macedón Metalurgot előzték meg csoportjukban és értek el második helyet a dán Silkeborg után. Ezt követően a román Dinamo Bukaresttel mérték össze erejüket, és egy végletekig kiélezett párharcban kerekedtek felül. Előbb hazai pályán 32-31-re nyertek, aztán idegenben 27-26-ra győztek és így jutottak be a legjobb tizenhat közé.

A kétszeres Challenge-kupa-győztes Sporting keretében régi ismerőst is köszönhetünk, a korábban a Barcelonában és Veszprémben is megfordult Carlos Ruesga igazi vezére a csapatnak, jelenleg 59 találattal a házi gólkirály a BL-ben.

Ahogy a Telekom a Szegedtől (25-23), úgy a Sporting is kikapott a közelmúltban az egyik legnagyobb hazai riválisától, a Benfica 14 győztes mérkőzés sorozatnak vetett véget 26-25-ös sikerével.

A Sporting CP–Telekom Veszprém találkozót vasárnap 18 órakor rendezik meg.

Szintén vasárnap lép pályára a MOL-Pick Szeged, a Wisla Plock elleni vendégjátéka 16 órakor veszi kezdetét. További párosítások: PPD Zagreb–Vardar Szkopje, Meshkov Breszt–Flensburg, Zaporozsje–Kiel­ce, Löwen–Nantes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában