arany és bronz

2019.04.15. 11:55

Jól teljesítettek a megyei vívók a diákolimpia országos fináléjában

Három dobogós és több más értékes helyezést értek el megyénk kardozói a budapesti BOM-csarnokban rendezett országos vívó-diákolimpia döntőjében.

Horváth Gábor

A hetedik helyen végzett Polgár Emma az olimpiai bajnoki Szilágyi Áronnal is találkozott a versenyen

Forrás: Dózsavárosi DSE

A Magyar Vívó Szövetség háromnapos megmérettetésén több mint 3500 versenyző állt pástra. A kardozók között a Veszprémi Dózsavárosi DSE versenyzői képviselték megyénket és iskoláikat.

A II. korcsoportos női csapatok versenyében a Szilágyi iskola együttese országos aranyérmet szerzett, a IV. korcsoportban a padányisok harmadikok lettek.

Egyéniben pedig Varga Lara Rebeka tudott dobogóra állni megyénk indulói közül.

Veszprém megyei eredmények, vívó diákolimpia országos döntő, női kard csapat kategória, II. korcsoport: 1. Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola (Szalai Flóra, Szalai Janka, Varga Lara Rebeka). IV. korcsoport: 3. Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium Szakgimnázium és Általános Iskola (Kámán Janka, Simon Luca, Weöres Zita).

A hetedik helyen végzett Polgár Emma az olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal is találkozott a versenyen Fotó: Dózsavárosi DSE

Férfi kard csapat, III. korcsoport: 4. Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola (Mária Ádám, Molnár Levente, Somlai Gellért), 5. Padányi (Szilágyi Barnabás, Szűcs Kenéz, Veiland Hunor Attila).

IV. kcs.: 4. Dózsa (Érsek Titusz, Krizmanich Máté, Nagy Benedek). Nõi kard egyéni, II. korcsoport: 2. Varga Lara Rebeka (Szilágyi), ...7. Polgár Emma (Dózsa), 9. Eszenyi Szófia Róza (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola).

Férfi kard egyéni, I. kcs.: 8. Szűcs-Zsandár Zétény (Dózsa).

A Veszprém megyei vívással kapcsolatos további hír, hogy idén is Veszprém, illetve Balatonalmádi ad otthont a kardozók utánpótlás vidékbajnokságának.

Április 27-én, szombaton a balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola sportcsarnoka lesz a helyszín, ahol a Bucsy Balázs Emlékverseny keretében a gyermek és serdülő korosztályok lépnek pástra egyéniben, illetve csapatban. Másnap a veszprémi Dózsa iskola sportcsarnokában küzdenek meg a vidékbajnokság résztvevői, itt a bambi és újonc korosztályok képviselői mérik össze tudásukat (Bors Ágoston-Meskó Gábor Emlékverseny), szintén egyéniben és csapatban egyaránt, mindkét nemnél.

Szombaton 9.30-kor, vasárnap pedig kilenc órakor lesz a megnyitó és kezdődik a küzdelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában