A finálé lesz a tét

2019.05.18. 07:00

Fantasztikus hangulat, igazi katlan várja majd a futsalderbi résztvevőit

Igazi ki-ki mérkőzés vár a veszprémi futsalcsapatra, amely hétfőn este hazai pályán írhat történelmet.

Horváth Gábor

Tatai Józsefék tisztában vannak a meccs jelentőségével, nem félnek a feladattól

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A dolgok jelenlegi állása szerint az év mérkőzése következik az 1. Futsal Club Veszprém számára, ez az állítás annak a fényében módosulhat, hogy sikerül-e megugorni a hétfői akadályt. Ha ugyanis nyernek a bakonyiak, biztosan bajnoki döntőt játszanak, és akkor már az lesz az esztendő legfontosabb ütközete, de ne szaladjunk előre!

Hétfőn a Kútház Haladás VSE látogat a Március 15. úti csarnokba. A veszprémiek és a szombathelyiek egyaránt 18 ponttal rendelkeznek és állnak a rájátszás B csoportjának élén. Jelenleg a Haladás az első jobb gólkülönbségének köszönhetően, de ha a végén is pontegyenlőség áll fenn, az már a Veszprémnek kedvez a több győzelem miatt (ott majd az alapszakasz-eredmények is számítanak). Azaz a hétfői döntetlen a házigazdának jó, ugyanakkor a siker ennél jóval értékesebb, mert az már azt jelentené, hogy biztosan finalista az 1. FCV. A derbit követően még egy-egy találkozó vár a csapatokra.

– Mit mondhatnék, ezzel az összecsapással kelünk és fekszünk – érzékeltette a Haladás elleni rangadót övező hangulatot Madarász János. A Veszprém szakvezetője kiemelte: klubtörténeti szempontból is fontos meccs következik. – A hazai pálya előnye nekünk segít, élnünk kell a lehetőséggel! A szezon előtt a dobogót tűztük ki célként, de az élet úgy hozta, hogy elérhetjük a döntőt, meg is jött az étvágyunk. A kupafinálé óta a csapat rendre kiválóan teljesít, és az emberek ez alapján már-már elvárják, hogy a bajnoki aranyért játsszunk, de azért ehhez még magunk mögé kell utasítanunk a Haladást. Ami nem lesz könnyű, ha reálisan nézzük, nagyjából mindkét együttesnek ugyanakkora az esélye a döntőbe kerülésre – fogalmazott a tréner, aki megjegyezte: érdekes és színvonalas összecsapást vár, amelyen a pillanatnyi mentális állapot mellett az erőnlét is dönthet, mert fizikailag is igen megterhelő 60 perc vár a felekre.

– Két taktikához is alkalmazkodnunk kell, mást játszik a Haladás, ha Dróth Zoltán a pályán van, és mást, ha nincs. Ugyanakkor vetélytársunkon is hasonló nyomás lesz, és hasonló nehézségekkel kell szembesülnie. Nagyon számítunk fantasztikus közönségünk támogatására, azt szeretnénk, ha a vendégek egy igazi katlanba érkeznének. Azt gondolom, hogy játékosaink készen állnak, tisztában vannak vele, mi vár rájuk. Azt mondtam nekik, hogy ennek a meccsnek mindenképpen fájnia kell, ha szeretnénk elérni a céljainkat.

Rajki Tamás, a klub ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy a csapat ilyen fontos mérkőzésre készülhet.

– Eljutottunk oda, hogy csak egy lépés választ el minket álmunk megvalósításától. Száz százalékot, vagy annál is többet kell nyújtani. Jó, hogy itthon leszünk, őrült hangulat várható a csarnokban, biztos vagyok benne, hogy a szurkolók plusz egy embernek számítanak majd az együttesnek, és reméljük, belehajszolják kedvenceiket a sikerbe. A csapat megfelelően készül, mindenki érzi a találkozó jelentőségét – reagált érdeklődésünkre.

Tatai Józsefék tisztában vannak a meccs jelentőségével, nem félnek a feladattól
Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Most dől el minden – nyilatkozta a Naplónak Tatai József csapatkapitány, aki kiemelte: nagy esélyt kaptak, hogy hazai pályán kell megküzdeniük az első helyért. – Nem félünk a feladattól, képesek vagyunk azt megoldani. A társaimon azt látom, hogy nyugodtan készülnek, senki sem izgulja túl a dolgot. Figyelünk arra, hogy ez a folytatásban is így legyen – mondta az egész idényben nagy formában játszó, a góllövőlistát utcahosszal vezető játékos.

– Taktikus meccset várok, amelyen, bár jó nekünk, nem játszhatunk döntetlenre. A Haladásnak van egy nagyon erős sora, a csapat Dróth Zoli játékára épül. Mellette öt-hat kiemelkedő játékosuk van a szombathelyieknek, azt gondolom, nekünk több. Hosszabb a kispadunk, jobban fogjuk bírni erővel. Természetesen a szurkolók segítsége ezúttal is nagyon fontos lesz, tudom, hogy ők is nagyon készülnek, és fantasztikus hangulatot varázsolnak majd a csarnokba – jelentette ki Tatai József.

A két együttes háromszor találkozott egymással ebben az idényben. Az alapszakaszban a Veszprém oda-vissza verte vetélytársát, legutóbb viszont a Haladás ünnepelhetett, 4-1-re nyert Szomabathelyen.

Az A csoportban az MVFC Berettyóújfalu már biztos első, és várja ellenfelét az egyik fél három győzelméig tartó bajnoki fináléban. A csoportok második helyezettjei a bronzéremért küzdenek majd.

Az 1. Futsal Club Veszprém–Kútház Haladás VSE összecsapás hétfőn 18.30-kor kezdődik a Március 15. úti sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában