Jöhet a derbi

2019.05.15. 07:00

Magabiztosan verte az utolsót az 1. FCV

Mindkét élcsapat hozta a meccsét, így a jövő héten jöhet a döntő derbi. A tét a bajnoki fináléba kerülés lesz.

Horváth Gábor

Gyurcsányi Zsolték előtt nagyon fontos mérkőzés áll Fotó: Balogh Ákos

Nagyon magabiztosan gyűjtötte be a pontokat az 1. FC Veszprém a futsalélvonal rájátszásának legutóbbi körében. A bakonyiak a B csoportban sereghajtó BME-BT FC otthonában nyertek.

Eredmény: BME-BT FC–1. FCV 1-6 (0-2). Budapest, MAFC Sportcsarnok. V.: Tamási, Borbás, Bereczki. BME-BT FC: Tyukász – Szigeti, Andorka, Bozsoki, Fritz. Csere: Papp, Viza, Csernai, Szalmás, Lipl, Palásthy, Sóvári, Milavecz, Rónaszéki. Edző: Csernai Gábor. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Márkus, Komáromi, Boromisza, Bencsik R. Csere: Simon, Spandler, Tatai, Tar, Dávid, Gyurcsányi, Bognár, Bencsik Á. Edző: Madarász János.

Gólszerző: Fritz, ill. Tatai 2, Komáromi 2, Bencsik R., Dávid. Nem volt kérdés, a Veszprém könnyedén hozta a találkozót. A csoport másik mérkőzésén a Kútház Haladás VSE 3-1 arányban legyőzte a Nyírgyulajt, ami azt jelenti, hogy a veszprémiek és a szombathelyiek a jövő héten egymás között dönthetik el a végső fináléba kerülés sorsát. A két alakulat egyaránt 18 ponttal áll (a Haladás jobb gólkülönbséggel éllovas), s a következő fordulóban, hétfőn az 1. FCV fogadja a riválisát.

Gyurcsányi Zsolték előtt nagyon fontos mérkőzés áll Fotó: Balogh Ákos

Ezután még mindkét együttesnek lesz egy-egy találkozója, a vasiak az Aramist látják majd vendégül, míg a bakonyiak a Nyírgyulaj otthonába lesznek hivatalosak. Az A csoportban már korábban eldőlt az első hely sorsa, az MVFC-Berettyóújfalu hibátlan teljesítménnyel áll, és készülhet a bajnoki fináléra. A csoportok második helyezettjei játsszák a bronzmeccset, és a többiek is hely­osztókon lépnek pályára.

Az állás, A csoport: 1. Berettyóújfalu (hét meccs után) 27 pont, 2. Csömör (7) 11, 3. Dunaferr (6) 11, 4. Debreceni EAC (6) 9, 5. Szigetszentmiklós (6) 5. Következik, péntek, 18.30: Debrecen–Dunaferr. Hétfő, 20.30: Szigetszentmiklós–Berettyó. B csoport: 1. Haladás (6) 18, 2. Veszprém (6) 18, 3. Nyírgyulaj (7) 15, 4. Aramis (6) 9, 5. BME-BT FC (7) 2. Következik, péntek, 19.35: Aramis–BME. Hétfő, 18.30: 1. FCV–Haladás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában